Nordean kysely: yli puolet nuorista sijoittajista tavoittelee taloudellista riippumattomuutta

Nordean teettämän kyselyn mukaan nuoret 18–25 -vuotiaat suomalaiset sijoittavat yhtä aktiivisesti kuin vanhemmat ikäluokat.

henkilökohtainen talous
nuori käyttää pädiä
Noin joka kolmas nuori ilmoittaa sijoittavansa silloin tällöin ja 10 prosenttia ilmoittaa sijoittavansa säännöllisesti.AOP

Yli puolet nuorista (18–25 v.) sijoittajista tavoittelee sijoituksillaan taloudellista riippumattomuutta ja lähes yhtä moni sijoittaa pahan päivän varalle. Tulos selviää pankkikonserni Nordean teettämästä kyselytytkimuksesta, johon vastasi yli tuhat yli 18-vuotiasta.

Kyselyn mukaan 18–25 -vuotiailla sijoittaminen on yhtä yleistä kuin muissa ikäluokissa, mutta säännöllinen säästäminen hieman harvinaisempaa. Noin joka kolmas nuori ilmoittaa sijoittavansa silloin tällöin ja 10 prosenttia ilmoittaa sijoittavansa säännöllisesti.

– Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelun suosio yllätti minut, kommentoi Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen.

Sijoittaminen periytyy

Kyselyn mukaan sijoittaminen on periytyvää: jos omat vanhemmat ovat sijoittaneet, on lapsen sijoittaminen todennäköisempää ja alkaa nuorempana.

Niistä nuorista, joiden vanhemmat ovat sijoittaneet, yli puolet sijoittaa itsekin ainakin silloin tällöin. Niistä, joiden vanhemmat eivät ole sijoittaneet, vain joka kolmas sijoittaa itse.

Lue myös:

Testaa Ylen sijoituslaskurilla, miten sinun kannattaisi säästää – bloggaaja Natalia Salmela kokeili: "Tsiisus, täytyy alkaa säästää heti"

Kolmekymppinen! Aloita säästäminen vanhuuden varalle nyt – “Ettei eläkkeellä tarvitsisi tinkiä kodista tai terveydestä”