1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Puoli seitsemän

17-vuotias Joalin Loukamaa elää monen teinin unelmaa: kiertää maailmaa supersuositussa Now United -bändissä ja haaveilee Hollywoodista

Suomesta Joalin Loukamaa kaipaa makkarakeittoa, näkkileipää ja irtokarkkia.

Puoli seitsemän
Now United -ryhmän suomalaistanssija Joalin Loukamaa kaipaa Suomesta irtokarkkeja, makkarakeittoa ja näkkileipää
Now United -ryhmän suomalaistanssija Joalin Loukamaa kaipaa Suomesta irtokarkkeja, makkarakeittoa ja näkkileipää

Joalin Loukamaa on harrastanut tanssia lapsesta asti. Suomalaissyntyinen, mutta 10-vuotiaasta asti Meksikossa asunut Joalin sai reilu vuosi sitten mahdollisuuden, jollaisesta moni teini haaveilee, mutta jonka harva saavuttaa.

Loukamaan mallitoimisto oli kuullut viihdemoguli Simon Fullerin uusimmasta projektista, kansainvälisestä Now United -bändistä ja kehotti häntä hakemaan siihen mukaan Meksikon edustajana.

Loukamaa pääsi koe-esiintymiseen, bootcampille ja tuli lopulta valituksi mukaan – mutta Suomen edustajana.

– Bootcampin lopuksi Fuller sanoi tietävänsä, että olen suomalainen. Olin varma, että hän olisi vihainen. Mutta hän halusikin minut ryhmään edustamaan Suomea. Siinä kävi tosi hyvin, kertoo Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Loukamaa.

– Rupesin itkemään. En uskonut pääseväni mukaan, koska Meksikon paikka oli jo täytetty. Olin ihan valmistautunut menemään takaisin kotiin.

Arki on kansainvälistä

Now United on 16–22-vuotiaiden nuorten muodostama kansainvälinen bändi. Sen kaikki 14 jäsentä ovat kukin eri maasta. Ryhmä pyörittää Youtube- ja somekanavia, tekee musiikkivideoita ja kiertää maailmaa. Bändin Instagram-tilillä on 487 000 seuraajaa ja sen Youtube-videoilla on miljoonia näyttökertoja.

– Meidän idea on se, ettei haittaa mistä olet kotoisin tai minkä värinen iho sinulla on. Me olemme kuitenkin kaikki ihmisiä ja tulemme hyvin toimeen, koska kaikki tykkäävät musiikista ja kaikki tykkäävät tanssia. Se on se meidän viesti: olemme iloisia, summaa Loukamaa.

Loukamaa arkeen kuuluu nykyisin paljon matkustamista. Suomesta hän ikävöi paitsi perhettä, myös lunta ja suomalaisia ruokia: näkkileipää, makkarakeittoa ja irtokarkkeja.

– Meksikossa on vain chilikarkkeja, nauraa Loukamaa, jonka suosikkeihin chili ei kuulu.

Julkisuus käy työstä

Suomessa Now United ei vielä välttämättä ole kaikille tuttu, mutta maailmalla bändillä on jo vankka fanijoukko.

– Suomessa kaduilla saa kulkea rauhassa, mutta esimerkiksi Filippiineillä fanit tulevat vastaan lentokentälle. Siellä on faneja odottamassa ja laulamassa meidän biisejä, kertoo Loukamaa.

Loukamaalla itsellään on mittava seuraajajoukko Instagramissa. Seuraajia on nyt 263 000. Tilin ylläpito on työtä, mutta se antaa myös paljon.

– Se on tosi mageeta, kun siellä on paljon positiivisuutta. Joka aamu tulee faneilta viestejä, että toivottavasti sinulla on tänään hyvä päivä. Tuntuu siltä, että on kavereita ympäri maailmaa, miettii Loukamaa.

Loukamaan ura on nyt jo melkoisessa nousukiidossa, mutta tavoitteet ja haaveet ovat vielä suuremmilla kentillä.

– Toivottavasti tanssin ja matkustan vielä vanhempanakin. Pikkuisesta asti olen sanonut äidille, että johonkin tanssileffaan vielä pääsen, toivottavasti sitten Hollywoodiin. Tietenkin myös Beyoncen taustatanssijaksi olisi magee päästä.

Katso Joalin Loukamaan koko haastattelu Yle Areenassa.

Lue seuraavaksi