Vasemmistoliiton Hanna Sarkkisen mukaan hallituksen erossa on farssin piirteitä

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Hanna Sarkkisen mukaan on hyvä, että sote-uudistus kaatui.

Oulu
Hanna Sarkkinen
Hanna Sarkkinen.Jouni Immonen / Yle

Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen on tyytyväinen siihen, että sote kaatui, mutta kummastelee Juha Sipilän hallituksen eropyyntöä. Sarkkinen näkee hallituksen erossa farssin piirteitä.

– Miksi hallitus piti kaataa viikkoa ennen eduskuntakauden päättymistä? Se vaikuttaa tarkoituksenhakuiselta draamalta ja keskustan vaalitempulta, Sarkkinen ihmettelee.

Sarkkisen mukaan sote-uudistus tulee puhuttamaan eduskuntavaalien vaalikamppailussa. Maakuntamallin ja markkinamallin kaatuminen saa Sarkkiselta kiitosta.

– Maakuntapohja varmasti sote-valmisteluissa jatkuu, mutta montako maakuntakeskusta tulevaisuudessa on, se nähdään sitten, Sarkkinen sanoo.

Lue myös:

Hallitus on eronnut, Orpo saapui kokoomuksen ryhmäkokoukseen: "Palataan asiaan" – Yle seuraa hetki hetkeltä

Sote-uudistus näyttää kaatuvan aikapulaan – "Pohjois-Pohjanmaalla on tehty paljon valmistelutyötä, joka ei mene hukkaan"

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajan Tapani Töllin mielestä eduskunnalta puuttui riittävästi tahtoa tehdä päätöksiä sote-ratkaisuissa

Ministeri Mattila soten ja hallituksen kaatumisesta: Yllättävää, mutta loogista

Sote-uudistus näyttää kaatuvan aikapulaan – "Pohjois-Pohjanmaalla on tehty paljon valmistelutyötä, joka ei mene hukkaan"

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)