Hyppää sisältöön

Naistenpäivän ruusut sydämelliselle lähihoitajalle Elina Mänttärille Forssaan

Lähihoitajana työskenteleva Elina Mänttäri on pidetty työkaveri ja hyvä ystävä, jonka silmäteränä on puolivuotias lapsenlapsi Väinö.

Nainen hymyilee kuvassa ruusukimpun kanssa.
Katso videolta, kuinka Yle Hämeenlinnan toimittaja Heidi Kononen ja kuvaaja Hannu Harhama onnistuivat yllättämään Elina Mänttärin suorassa radiolähetyksessä perjantaiaamuna!

Yle Hämeenlinnan perinteiset naistenpäivän ruusut luovutettiin tänään Forssan kotihoidossa työskentelevälle lähihoitaja Elina Mänttärille.

Yllätyksenä luovutettu ruusukimppu sai Elinan sanattomaksi ja tietysti todella onnelliseksi. Hän kehuu jokaista työkaveriaan ruusun arvoiseksi.

– Meillä on aivan ihana työporukka, joka antaa tässä työssä paljon voimia. Hurtti huumori lentää, kertoo Elina Mänttäri.

Keräsimme yleisöltä ehdotuksia sähköpostitse siitä, kenelle ruusut tänä vuonna pitäisi ojentaa. Näin Elinaa ehdottanut työkaveri Suvi Jaakkola kirjoittaa:

"Elina on aivan käsittämättömän vahva ihminen, aina hyväntuulinen ja nauravainen, aivan älyttömän ihana hoitaja. Nyt hänestä on tullut mummu, joten omien kotona asuvien lasten ja aviomiehen huolehtimisen lisäksi hän auttaa tytärtään vauvan hoidossa, huolehtii iäkkäästä äidistään, jaksaa pitää itsestään ja meistä ystävistäkin huolta ja vielä tämän kaiken lisäksi meidän asiakkaat pääsee nauttimaan Elinan suuresta sydämestä, josta ei kai koskaan lopu tila kesken.

Tämä lauleskeleva suurisydäminen hoitaja on se, joka sytyttää pilkkeen silmäkulmaan monelle vanhukselle jokaisessa työvuorossaan. Mikään ruusumäärä ei varmastikaan kerro tämän ihmisen korvaamattomuudesta, mutta josko se kertoisi Elinalle, että hänen uurastus meidän kaikkien hyvinvoinnin eteen on huomattu."

Mistä Elinan suuri sydän on sitten syntynyt?

– Olen tosi huono kehumaan itseäni, mutta kotoa kai se kaikki on lähtenyt, omilta vanhemmilta, kertoo Elina.

Joogaa ja mummoilua

Elina Mänttäri on 46-vuotias neljän lapsen äiti ja puolivuotiaan Väinön mummo. Suuri osa ajasta meneekin työn lisäksi perheen parissa, mutta vielä hän ehtii harrastuksiinkin.

– Olen aloittanut joogan, hän kertoo.

Hoitajanakin pidetty Elina on työskennellyt Forssan kotihoidossa kuusi vuotta. Alanvaihto tuli eteen neljänkympin kriisin kynnyksellä. Aiemmin hän työskenteli myyntityössä, mutta oli haaveillut hoitoalasta jo kauemmin.

– Ajattelin, että kotihoito ei ainakaan ole mun juttu, joutuu yksin kiertelemään siellä ja täällä, mutta täähän just onkin mun juttu!

Kuva: Niina Ryyppö / Yle

Naistenpäivän ruusujen aiemmat saajat:

2018 - Kaija Nylund, Loppi

2017 - Riitta Hietanen, Hämeenlinna

2016 - Kirsi Nieminen, Hämeenlinna

2013 - Eliisa Marttila, Jokioinen

2012 - Nina Ojanen, Forssa

2011 - Tarja Järvinen, Riihimäki/Janakkala

2010 - Mirja Pietilä, Hämeenlinna

2009 - Vuokko Vaaramo, Iittala

2008 - Pirjo Maunula, Turenki

2007 - Tiina Pirinen, Tervakoski

2006 - Raila Tuukkanen, Hämeenlinna