Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja: "Tarve uudistukselle ei ole kadonnut minnekään"

Pohjanmaalla on jo valmisteltu omaa hyvinvointiyhteistyömallia. Sen suhteen työ jatkuu, vaikka sote- ja maakuntauudistus kaatui.

Vaasa
Porträtt av Marina Kinnunen.
Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnusen mukaan Pohjanmaalla on nyt tuhannen taalan paikka tehdä integraatio itse. Yle/Sofi Nordmyr

Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnusen mukaan oli hyvä, että soten suhteen "peli pistettiin poikki". Hän on kuitenkin huolissaan tavasta, millä se tehtiin.

– Ei ole hyvä, että asiat jäävät näin auki. On kyse isosta valmistelusta ja olisin toivonut hallittua lopetusta. Tarve uudistukselle ei ole kadonnut mihinkään, Kinnunen sanoo.

Kinnunen muistuttaa, että Pohjanmaalla on keskusteltu jo kuukausia omasta alueellisesta hyvinvointi-aluemallista. Asiasta on kokoustettu viimeksi eilen ja nyt on olemassa "tiekartta" siitä, miten sen suhteen edetään.

– Kunnat saavat päättää, muutetaanko perussopimusta ja perustetaanko uusi hyvinvointikuntayhtymä, missä integraatio tapahtuisi Pohjanmaan ehdoilla ja sen näköisenä kuin me haluamme, Kinnunen sanoo.

Kinnunen arvelee, että jos omia sote-palveluratkaisuja on tekeillä useilla alueilla, seuraavalla hallituksella ei ehkä olekaan tarvetta tehdä kovin suuria lakimuutoksia.

– Mielestäni meillä on nyt tuhannen taalan paikka tehdä integraatio itse, jos ollaan rohkeita.