1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sipilän hallitus

Katso tästä – Ylen aamun erikoislähetys taustoittaa ja kokoaa yhteen hallituksen ja soten kaatumisen syyt

Lähetyksessä muun muassa pääministeri Juha Sipilä kertoo eropäätöksensä taustoista ja eri puolueiden puheenjohtajat arvioivat hallituksen ja soten kaatumisen merkityksiä.

Sipilän hallitus
Keskustan edustajia Markus Lohi, Jari Leppä ja Anu Vehviläinen puheenjohtaja ja hallituksen eroa hakenut pääministeri Juha Sipilä ympärillä keskustan ryhmähuoneessa eduskunnassa.
Yle uutiset käsitteli hallituksen eroa erikoislähetyksessään 8.3 klo 11.00-11.50

Katso tästä Ylen aamun 50 minuutin mittainen erikoislähetys hallituksen ja soten kaatumisesta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo tiedotustilaisuudessaan eropäätöksestään ja hallituksen jatkamisesta toimitusministeristönä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto pohtivat hallituksen eropäätöstä ja sen syitä ja seurauksia.

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kesk.) kertoo omassa tiedotustilaisuudessaan eduskunnan työn jatkumisesta aikataulujen osalta. Eduskunnan istuntokausi päättyy viimeistään 19. maaliskuuta.

Puhelimessa terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen Helsingin yliopistosta arvioi soten kaatumisen merkityksiä, hän sanoi pitävänsä soten kaatumista jo aiemmin todennäköisenä. Kaatumisen pääsyyt olivat hänen mielestään yhteisymmärryksen puute hallituksen ja opposition välillä sekä poliittisen päätöksenteon valuviat.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Outi-Alanko Kahiluoto (vihr.) arvioi soten vaeltaneen eduskunnan käytäviä jo pitkään elävänä kuolleena ja pitää hyvänä sitä, että pääministeri myönsi soten kuolleen.

Soteen erityisesti perehtynyt Ylen toimittaja Tiina Merikanto kertoo lähetyksessä soten vaiheista ja kariutumisen rajapyykeistä.

Ylen politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta arvioi lähetyksessä aamun tapahtumia ja niiden seurauksia.

Lue seuraavaksi