Koululaisia lähtee evakkotiloihin Sodankylässä

Kunta tilaa Sodankylän Koulutien kampukselle nopeasti väistötilat 12:lle opetustilalle ja yhdelle opetuskeittiölle.

koululaiset
Pöydällä kirja ja pienen koululaisen kädet.
Sisäilmaongelmat ovat kiusanneet Aleksanteri Kenan koulun oppilaita ja opettajia.Niko Mannonen / Yle

Sodankylän Aleksanteri Kenan koulun A-rakennuksen oppilaat siirtyvät väistötiloihin ensi syksynä. Syynä ovat oppilaiden ja opettajien sisäilmaoireet.

Koulurakennusta on korjattu viime kesänä. Tammikuussa talosta otettujen näytteiden perusteella sisäilmassa ei olisi terveyshaittaa aiheuttavia tekijöitä. Tästä huolimatta moni koulun oppilas ja opettaja on oirellut.

Kunta tilaa Sodankylän Koulutien kampukselle nopeasti väistötilat 12:lle opetustilalle ja yhdelle opetuskeittiölle. Kaikki koululaiset siirtyvät A-rakennuksesta pois joko uusiin väistötiloihin tai muihin käytössä oleviin opetustiloihin syyslukukauden 2019 alkaessa.

Sivistyslautakunta päätti asiasta yksimielisesti ylimääräisessä kokouksessaan torstaina.

Päätöstä vauhditti uuden koulun rakentaminen. Uuden koulukeskuksen suunnittelu on meneillään ja se rakennetaan nykyisen Aleksanteri Kenan koulun alueelle. Uuden koulurakennuksen rakentaminen arvioidaan alkavan loppukeväästä 2020. Rakennustöiden alettua koululaisten on siirryttävä väistötiloihin, joten sivistyslautakunnan päätös aikaisti väistötiloihin siirtymistä noin vuodella.