Oulun vaalipiirissä petyttiin, yllätyttiin ja kummasteltiin hallituksen ja soten kaatumista – lue, kuinka Sipilän hallituksen kohtalonpäivää on kommentoitu

Pääministeri Juha Sipilä jätti hallituksen erohakemuksen tänään kello 10. Presidentti Sauli Niinistö hyväksyi eron.

Oulu
Oulun yliopistollisen sairaalan avosairaala.
Jaakko Mäntymaa / Yle

Pääministeri Juha Sipilä jätti tänään presidentille hallituksen eroanomuksen, kun sote-uudistuksen kariutuminen varmistui. Presidentti Sauli Niinistö hyväksyi eroanomuksen ja pyysi hallitusta jatkamaan toimitusministeriönä.

Kokoomuksen kainuulainen kansanedustaja Eero Suutari on pettynyt (siirryt toiseen palveluun), että sote-uudistus ei toteutunut ja hallitus eroaa.

– Vähän kuin hautajaissaattueessa olisi. Tässä on tehty iso työ sekä maakunnissa että eduskunnassa.

Myös keskustan kainuulainen kansanedustaja Timo Korhonen kommentoi hallituksen kaatumista Facebook-sivullaan: "Raskas hetki! Tuntuu, että vuosien työ on kaatunut"

Puolestaan vasemmistoliiton oululainen kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Hanna Sarkkisen mukaan on hyvä, että sote-uudistus kaatui. Hän kuitenkin kummastelee hallituksen eropyyntöä.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) mukaan on yllättävää, mutta toisaalta loogista, että hallitus kaatui soten mukana. Puolestaan keskustan pitkäaikaisen kansanedustajan ja perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Tapani Töllin mielestäSipilän päätös hallituksen erosta ei tullut enää loppuvaiheiden jälkeen yllätyksenä.

Kainuun soten kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto on uudistuksen kaatumisesta pettynyt, muttei yllättynyt. Ahopelto vakuuttaa, että soten kaatuminen ei tule vaikuttamaan kainuulaisten terveydenhuoltoon.

Lisäksi Kainuun maakuntajohtaja ja väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Pentti Malinen ja valmistelujohtaja Tiina Veijola kertovat tiedotteessa olevansa pettyneitä tilanteeseen.

Myös Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtaja Marjukka Manninen on pettynyt viimeisimpään käänteeseen, joka siirtää sote-uudistuksen vaalien yli.

– Pohjois-Pohjanmaalla on tehty paljon ja laajaa valmistelutyötä, joka ei kuitenkaan mene hukkaan, vaikka sote kaatuisikin, Manninen sanoo.

Jutussa olevien linkkien kautta pääset lukemaan tarkemmat kommentit.

Lue myös:

Hallituksen ero Sipilän oma päätös, Orpo ja Terho saivat tiedon asiasta aamulla – Yle seuraa hetki hetkeltä

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)