Alavudella suljetun hoivakodin toiminta siirtyy pysyvästi pois Attendolta

Hoivakoti Pelimannin toiminta siirtyi kuntayhtymälle helmikuussa, kun AVIn tarkastuksessa sen toiminnasta löydettiin puutteita.

vanhusten palvelutalot
Hoivakoti Pelimanni Alavus
Hoivakoti Pelimannin toiminta siirtyy pysyvästi Attendolta Kuusiolinna Terveydelle.Pasi Takkunen / Yle

Alavudella Etelä-Pohjanmaalla toimivan hoivakoti Pelimannin toiminta siirtyy Kuusiolinna Terveydelle.

Attendo, Kuusiolinna Terveys ja Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä ovat sopineet että Pelimannin toiminta siirtyy liikkeenluovutuksella pysyvästi Attendolta Kuusiolinna Terveydelle.

– Henkilöstölle on tänään pidetty info asiasta, kertoo Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtaja Tero Järvinen.

Länsi-Suomen Aluehallintovirasto keskeytti 8. helmikuuta Attendo Pelimannin toiminnan väliaikaisesti toiminnassa havaittujen puutteiden vuoksi. Toiminta siirrettiin väliaikaisesti kuntayhtymälle. Attendon mukaan toiminnan epäkohdat on korjattu.

Kuusiolinna Terveys aloitti pian toiminnan keskeyttämisen jälkeen Pelimannin hoivapalveluista tehdyn alihankintasopimuksen purkamiseen tähtäävät neuvottelut Attendon kanssa. Järvisen mukaan neuvottelut on käyty hyvässä hengessä.

Pelimannin tilat ovat Järvisen mukaan modernit ja niissä on mahdollisuus tarjota laadukasta hoivapalvelua. Pelimannista tulee Kuusiolinna Terveyden kymmenes tehostetun palveluasumisen yksikkö. Muutos astuu voimaan lähiviikkojen aikana.

Attendo tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että sen ja Kuusiolinnan näkemyksen mukaan asukkaiden edun kannalta on parasta, että tuttu henkilökunta jatkaa yksikössä. Henkilöstö siirtyy keittiöhenkilökuntaa lukuun ottamatta liikkeenluovutuksessa Kuusiolinna Terveydelle.