Näyttelijäpariskunta Heidi Heralalla ja Seppo Maijalalla penkkiurheilu menee tunteisiin: "Jääkiekkoa emme voi katsoa yhdessä"

Tasa-arvoisen arjen jakava pariskunta tekee kotityöt yhdessä ja kannustaa toinen toistaan.  

Puoli seitsemän
Näyttelijäpari Heidi Herala ja Seppo Maijala: "Jääkiekkoa emme katso yhdessä"
Näyttelijäpari Heidi Herala ja Seppo Maijala: "Jääkiekkoa emme katso yhdessä"

– Ensikohtaamisemme ei ollut ollut rakkautta ensi silmäyksellä, vaan pikemminkin vihaa ensi silmäyksellä. Seppo oli ärsyttävä ja vähän liian miehinen! Tykkään hieman pehmeämmistä miehistä, täräyttää näyttelijä Heidi Herala.

Sen jälkeen hän hymyilee lämpimästi. Naimisissa näyttelijä Seppo Maijalan kanssa on oltu jo vuodesta 1986 asti, joten ajan mittaan vihastus vaihtui ihastukseksi.

Tasa-arvoinen arki on hyvän liiton salaisuus

Kymmenien vuosien liitto ei ole pysynyt kasassa pelkillä hyvillä aikeilla. Yksi suhteen salaisuuksista on tasa-arvoinen arki.

– Taloustyöt, ruoanlaitot ja kotityöt on meillä yhteisiä. Meillä on neljä lasta, joten silloin kun toinen harjoittelee, toinen tekee kotityöt. Se on meillä toiminut hyvin, kertoo Maijala.

Yhtenä tasa-arvon merkkinä Herala puolestaan pitää sitä, että Maijala tukee, auttaa, kuuntelee ja kannustaa.

– Parisuhteessa – ja elämässä ylipäänsäkin – joskus ei tarvita kuin se yksi ihminen, joka luottaa. Se on tosi tärkeää. Seppo on myös aina puolustanut nuoria naisnäyttelijöitä, jos on tilanteita, että heihin puretaan vaikkapa pahaa oloa, kertoo Herala.

"Jääkiekkoa emme yhdessä katso!"

Puoli seitsemän -ohjelman maaliskuun kestävän pariskuntaperjantain avanneet Herala ja Maijala tietävät tarkkaan, mikä toisessa on parasta.

– Sepossa ihastuttaa huomaavaisuus, lämpö, huumorintaju ja hassuttelu, sanoo Herala.

– Heidillä taas on laaja sydän, hän ottaa toiset huomioon. Välillä melkein tekisi mieli sanoa, ettei kaikkia maailman tuskia tarvi kantaa, miettii puolestaan Maijala.

Pariskunta harrastaa kotitöiden lisäksi muun muassa kesämökkeilyä – ja jonkin verran penkkiurheilua. Löytyy kuitenkin yksi laji, jota he eivät voi yhdessä katsella.

– Jääkiekko! Sitä ei voida yhtään katsoa yhdessä, koska Seppo on niin kriittinen, huudahtaa Herala.

– Meillä on kaksitasoinen asunto, joten minä katson sitä alakerrassa ja hän yläkerrassa. Hän on niin latistava. Minä samaistun jotenkin häviäjiin aina, nauraa Herala.

Katso Heidi Heralan ja Seppo Maijalan koko vierailu Yle Areenasta.

Pariskunta esiintyy paraikaa yhdessä Helsingin Kaupunginteatterin näytelmässä Kirsikkatarha, jonka ohjaajana toimii heidän poikansa Lauri Maijala. Perheen ajatuksia näytelmän tekemisestä voit lukea tästä jutusta.