Kiuru: Sote-uudistusta pitää edistää ilman laajoja maakunta- ja markkinamalleja

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa johtava Krista Kiuru (sd.) sanoo, että hallituksen sote-uudistus kaatui omaan mahdottomuuteensa ja perustuslain vastaisiin tavoitteisiin.

Krista Kiuru
SDP:n kansanedustaja, valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru.
Krista Kiuru (sd.)Vesa Moilanen / Lehtikuva

SDP:n porilaiskansanedustaja Krista Kiuru on tyytyväinen hallituksen ajaman sote-uudistuksen kaatumiseen. Kiuru arvioi, että porvarihallituksen esittämä malli kaatuu omaan mahdottomuuteensa ja siihen, että monessa kohdassa hallitus yritti ajaa perustuslain vastaisia tavoitteita.

Hallituksen sote-uudistusmalli olisi Kiurun mukaan tarkoittanut esimerkiksi Satakunnassa isoja leikkauksia sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Hän muistuttaa, että viimeaikaisten vanhusten hoidon laatua koskevien keskustelujenkin pohjalta olisi syytä turvata sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoitus eikä yrittää tehdä sote-uudistuksesta isoa säästöratkaisua.

Mitä seuraavaksi?

Ensi hallituskaudella on Kiurun mukaan syytä jatkaa sote-uudistusta, mutta ilman kokoomuksen ajamaa laajaa valinnanvapautta ja keskustan hellimää maakuntamallia. Hän sanoo, että rakenteiden lisäksi on syytä keskittyä nykyistä enemmän palveluiden laatuun.

– Satakunnassa on syytä nukkua yön yli ja katsoa, mitä sitten tehdään. Meillä on tehty paljon hyvää työtä ja sen pohjalta on hyvä edetä, Kiuru kommentoi kysyttäessä, meneekö Satakunnassa nyt tehty sote-uudistusvalmistelu hukkaan.

Uutista voi kommentoida 8.3. klo 22 saakka.