1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. murhatutkinta

Haagan puukotusjutussa rikosepäilynä jo kaksi murhan yritystä – epäiltyä etsitään Turusta

Epäilty tapon yritys on koventunut epäillyksi murhan yritykseksi.

murhatutkinta
Helsingin Haagassa on poliisin mukaan puukotettu kahta aikuista ja aiheutettu vammoja kolmelle kouluikäiselle lapselle.
Helsingin Haagassa on poliisin mukaan puukotettu kahta aikuista ja aiheutettu vammoja kolmelle kouluikäiselle lapselle. Jussi Nukari / Lehtikuva

Epäilty tapon yritys on koventunut epäillyksi murhan yritykseksi Helsingin Haagan puukotusjutussa, poliisi kertoo STT:lle. Nyt epäiltyinä rikoksina ovat kaksi murhan yritystä, kolme törkeää pahoinpitelyä ja laiton uhkaus.

Epäillyt väkivaltarikokset tapahtuivat viime sunnuntaina. Uhrit ovat miehen ex-puoliso, ex-puolison ystävä sekä pääepäillyn ja ex-puolison yhteiset lapset.

Puukotukset tapahtuivat poliisin mukaan suunnitellun tapaamisen päätteeksi. Pääasiallisena tutkintalinja on, että epäillyn teon motiivina oli kunniaväkivalta.

Poliisin mukaan kuulustelujen perusteella on piirtynyt kuva siitä, että paikan päällä on ollut tarkoitus tappaa kaksi epäillyn murhan yrityksen uhria.

Pääepäillyn sukulaismies vangittiin keskiviikkona todennäköisin syin murhan yrityksestä. Pääepäilty on yhä kateissa.

Haagan puukotuksesta epäiltyä etsitään Turusta

Poliisi etsii Haagan puukotuksesta epäiltyä Turun seudulta, poliisi kertoo STT:lle. Tutkintaa johtava rikoskomisario Pekka Hätönen kertoo, että poliisi on saanut vakavasti otettavan vihjeen Turun seudulta ja selvittää sitä.

Hätönen ei halua kommentoida tarkemmin, mihin vihje kohdistuu.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan paikallisia taksikuskeja on pyydetty tarkkailemaan epäillyn mahdollisia liikkeitä alueella. Hätönen vahvistaa tiedon STT:lle, muttei halua kommentoida poliisin toimenpiteitä tarkemmin.

Lue lisää:

Käräjäoikeus on vanginnut Haagan puukotuksista epäillyn poissaolevana

Poliisi: Haagan puukotuksia tutkitaan murhan yrityksenä – tekijä edelleen karkuteillä

Poliisi: Mies puukotti kahta aikuista Helsingissä, aiheutti vammoja myös kolmelle lapselle – epäilty kateissa

Lue seuraavaksi