1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mafia

New Yorkin pelätyimpiin mafiapomoihin kuulunut Carmine Persico on kuollut 85-vuotiaana – oli tuomittu vankeuteen 139 vuodeksi

Persicon uskotaan johtaneen mafiajärjestö Colomboa myös kalterien takaa.

mafia
Carmine Persico
Carmine PersicoYvonne Hemsey / Getty Images

Tunnettu yhdysvaltalainen mafiapomo Carmine Persico on kuollut vankeudessa 85-vuotiaana. Lisänimellä Käärme tunnettu Persico johti New Yorkissa toiminutta Colombon mafiaperhettä. Asiasta kertoo muun muassa yleisradioyhtiö BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Persico tuomittiin 139 vuodeksi vankilaan vuonna 1986 kahdeksan muun rikollisen kanssa. Hänen uskotaan johtaneen rikollisjärjestöään myös telkien takaa.–

Persico syntyi vuonna 1933 New Yorkin Brooklynissä. Hänet pidätettiin ensimmäisen kerran 17-vuotiaana epäiltynä toisen nuoren kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä. Syytteet jätettiin lopulta nostamatta.

Parikymppisenä hän oli jo liittynyt Colombo-rikollisjärjestöön, joka oli yksi New Yorkin viidestä suuresta mafiaperheestä. Hän nousi järjestön johtoon vuonna 1973.

Persicon on väitetty syyllistyneen tai sekaantuneen ainakin 20 murhaan rikollisuransa aikana. Lisäksi häntä on epäilty muun muassa koronkiskonnasta, murtovarkauksista, raiskausyrityksestä, kaappauksesta ja laittoman aseen hallussapidosta.

Persico tuomittiin lopulta siitä, että hän oli kiristänyt miljoonia dollareita ammattiliitoilta ja rakennusyhtiöiltä. Hän puolusti itse itseään oikeudenkäynnissä.

Aikansa suurimman mafiaoikeudenkäynnin syyttäjänä toimi Rudy Giuliani. Hän nousi myöhemmin New Yorkin pormestariksi ja on nykyään Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin juristi.

Persicon lakimiehen mukaan hän kuoli diabeteksesta johtuviin komplikaatioihin torstaina.

Lue myös:

"Italian toiseksi vaarallisin mies" jäi kiinni – Rikollispomo Marco di Lauro pidätettiin pasta-annoksen äärestä ja kissojen seurasta

Liikenneraivo vei “Mafiaveljien” gangsterin vihdoin kaltereiden taa

Bensaa kotioven alta, lasten uhkailua – Paljastus Italian mafiasta muutti Federican elämän, mutta tutkiva toimittaja jatkaa tappouhkauksista huolimatta

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi