"Elizabeth R" julkaisi ensimmäisen Instagram-kuvansa – Kuninkaallisilla on samat törkyongelmat kuin muillakin

Brittikuninkaallisten some-tilien kommentoijille on nyt julkaistu käytösohjeet.

kuninkaalliset
Kuningatar Elisabet II vieraili Lontoon tiedemuseossa tällä viikolla.
Kuningatar Elisabet II vieraili Lontoon tiedemuseossa tällä viikolla.Neil Hall / EPA

Instagramissa tehtiin tällä viikolla historiaa, kun sinne ilmestyi kuva kirjeestä. Saatesanoissa allekirjoittajana oli "Elizabeth R".

Mystinen Elizabeth R on Britannian kuningatar Elisabet II.

Allekirjoitus saattoi hämmentää. Kuningatar ei yleensä käytä sukunimeä (siirryt toiseen palveluun), ja jos käyttäisi, se olisi Windsor, ei mitään r-alkuista.

Vastaus löytyy latinasta. R tulee sanasta regina, joka on latinaksi kuningatar. Kuningatar allekirjoittaa viralliset paperinsa tällä signeerauksella.

Kuningatar oli torstaina vierailulla Lontoon tiedemuseossa.

Hän jakoi sieltä kuninkaallisen perheen Instagram-tilille kuvan kirjeestä, jonka matemaatikko ja tietokonepioneeri Charles Babbage lähetti kuningattaren isoisoisälle prinssi Albertille vuonna 1843. Kirjeessä Babbage kuvaili "analytiikkakonetta", jolle lordi Byronin tytär Ada Lovelace loi ensimmäiset tietokoneohjelmat, kuningatar kertoi.

– Tänään minulla oli ilo oppia lasten koodausaloitteista. Tuntuu sopivalta, että teen tämän Instagram-julkaisun tiedemuseossa, joka on pitkään taistellut teknologian ja keksintöjen puolesta ja inspiroinut seuraavien sukupolvien keksijöitä, saatesanoissa luki.

View this post on Instagram

Today, as I visit the Science Museum I was interested to discover a letter from the Royal Archives, written in 1843 to my great-great-grandfather Prince Albert.  Charles Babbage, credited as the world’s first computer pioneer, designed the “Difference Engine”, of which Prince Albert had the opportunity to see a prototype in July 1843.  In the letter, Babbage told Queen Victoria and Prince Albert about his invention the “Analytical Engine” upon which the first computer programmes were created by Ada Lovelace, a daughter of Lord Byron.  Today, I had the pleasure of learning about children’s computer coding initiatives and it seems fitting to me that I publish this Instagram post, at the Science Museum which has long championed technology, innovation and inspired the next generation of inventors. Elizabeth R. PHOTOS: Supplied by the Royal Archives © Royal Collection Trust / Her Majesty Queen Elizabeth II 2019

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Kuningatar ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa sosiaalisen median äärellä: hän tviittasi vuonna 2014 (siirryt toiseen palveluun) ja oli julkaisemassa brittimonarkian ensimmäistä nettisivua vuonna 1997 (siirryt toiseen palveluun). Sähköpostin kanssa kuningatar oli etulinjassa, sillä hän kokeili sähköpostin lähettämistä jo vuonna 1976.

Kuningatar Elisabet on 92-vuotias. Koskaan ei siis ole liian myöhäistä aktivoitua sosiaalisessa mediassa.

Raivoa myös kuninkaallisten sosiaalisessa mediassa

Normaalisti kuninkaallisten sosiaalisen median tilejä hallinnoivat työntekijät, eivätkä tärkeimmät kuninkaalliset käyttele tilejään samalla tavalla kuin tavallinen kansa, ainakaan julkisesti.

Esimerkiksi Meghan Markle joutui luopumaan (siirryt toiseen palveluun) omista sosiaalisen median tileistään mennessään naimisiin prinssi Harryn kanssa viime vuonna.

Kuninkaallisen perheen ongelmat ovat silti sosiaalisessa mediassa samanlaisia kuin muidenkin: raivo ulottuu myös monarkkeihin. Erityisesti lokaa saavat niskaansa herttuataret Meghan ja Catherine. Kaksikon välillä on raportoitu riitoja, ja molemmilla on faninsa.

Kuninkaallisten työntekijöillä on mennyt törkeiden kommenttien vuoksi tuntikausia viikossa (siirryt toiseen palveluun) tilien moderointiin ja kommenttien poistamiseen.

Aiemmin tällä viikolla kuninkaallisille sosiaalisen median tilien seuraajille julkaistiin ohjeet (siirryt toiseen palveluun), joissa kommentoijilta toivotaan kohteliasta, ystävällistä ja kunnioittavaa käytöstä.