Hyppää sisältöön

Sunnuntaityöstä kieltäytyminen ei auttanut: HalpaHalli antaa lisäaikaa totutella ajatukseen, mutta vetoaa tasapuolisuuteen

Lähes 40 liikkeen ketju antaa kieltäytyneille pari kuukautta aikaa totutella ajatukseen sunnuntaitöistä.

Kuva: Heini Holopainen / Yle

Sunnuntaikaupan vasta viime marraskuussa aloittanut kauppaketju Halpa-Halli on saanut sunnuntaityötä koskevat yt-neuvottelut päätökseen. Neuvottelut käytiin viiden sunnuntaityöstä kieltäytyneen kanssa.

Ketju päätti, että työntekijöille tarjotaan siirtymäaikaa toukokuun lopulle. Sitten heidän on aloitettava sunnuntaivuorot.

– Jotkut lähtevät hitaammin muutokseen mukaan ja siksi haluttiin vielä kertaalleen kuulla näitä sunnuntaityöstä kieltäytyneitä, kertoo henkilöstöjohtaja Janne Syri.

Kauppaketju kertoo tiedotteessaan, että kieltäytyminen voi johtaa irtisanomiseen. Yhtiö vetoaa myös siihen, että kaikki sunnuntaityöstä kieltäytyneet ovat antaneet työsuhteen alussa suostumuksensa sunnuntaityöhön työsopimuksessa. Tällainen suostumus on ollut kirjattuna työsopimuksiin jo parikymmentä vuotta HalpaHallissa.

HalpaHalli pyrkii jakamaan sunnuntaivuoroja eniten halukkaille, mutta pitää työntekijöiden tasavertaisena kohteluna sitä, että kaikki tekevät tarvittaessa sunnuntaityötä.

Yhtiössä työskentelee 1 500 työntekijää. Liikkeitä ketjulla on lähes 40.

Kristillisiin arvoihin nojautuva ketju pyhitti aiemmin sunnuntait lepopäiväksi. Kulutustapojen muutoksen paineessa se avasi marraskuussa ovensa myös sunnuntaisin.

.
.