Nelostiellä Oulun ja Kempeleen välillä yli 21 auton kolari ja toinen iso onnettomuus – "On ollut huonompiakin ajokelejä, vähän ihmettelemme, mitä on tapahtunut"

Oulun ja Kempeleen välillä on tapahtunut kaksi erillistä liikenneonnettomuutta. Yhteensä 13 ihmistä on kuljetettu sairaalaan, hätäkeskuksesta tiedotetaan.

liikenneonnettomuudet
Nelostiellä Oulussa yli 21 auton kolari ja toinen iso onnettomuus
Nelostiellä Oulussa yli 21 auton kolari ja toinen iso onnettomuus

Nelostiellä eli Pohjantiellä välillä Jyväskylä-Oulu on tapahtunut kaksi erillistä peräänajo-onnettomuutta. Kaikkiaan liikenneonnettomuuksissa oli mukana liki 30 ajoneuvoa. Molemmat onnettomuudet tapahtuivat ennen kello 9.00 aamulla.

Ensimmäinen liikenneonnettomuus tapahtui Ouluntullin rampin kohdalla ja siinä oli osallisena viisi autoa. Autoissa oli yhteensä kuusi henkilöä, joista kolme on kuljetettu sairalaan.

Toinen suuri onnettomuus tapahtui Ouluntullin eteläpuolella, ja siinä osallisena oli 21 ajoneuvoa. Niistä kaksi oli rekkaa ja yksi paikallisliikenteen bussi.

Yhteensä 13 ihmistä on kuljetettu sairaalaan hoitoon tai tarkistettavaksi.

– Useita autoja oli lentänyt penkkoihin. Onnettomuuksien välissä on noin kilometrin autojono. Aikamoinen kaaos, paikalla ollut Ylen toimittaja Risto Degerman kertoo.

Kolarisuma Oulussa Nelostiellä 11.3.2019.
Risto Degerman / Yle

Degerman kertoo, että hinausautoja tulee koko ajan vastaan ja onnettomuuksia näyttäisi olevan myös muualla kuin Pohjantiellä, esimerkiksi Lentokentäntiellä Oulussa sekä Kempeleen keskustassa.

Oulun tieliikennekeskuksen päivystäjä Pasi Mällisen mukaan hinausautoista on kuitenkin pulaa.

– Eihän tässä kaupungissa ole niin paljoa hinausautoja. Onnettomuuksien raivaaminen tulee kestämään.

Raivaustöitä tehtiin noin seitsemän tuntia. Liikenne saatiin jälleen sujumaan noin kello 15.30.

Ajokeli on ollut aamulla Oulussa huono. Sankka lumisade ja tiellä pöllyävä lumi ovat haitanneet liikennettä, tieliikennekeskuksesta kerrotaan.

– On ollut huonompiakin ajokelejä, vähän ihmettelemme, mitä on tapahtunut, Mällinen kertoo.

Liikennepäivystäjä Jari Torvinen muistuttaa tielläliikkujia, että ajoneuvojen sumuvalot kannattaa pistää päälle ja turvavälit pitää tarpeeksi isoina ajokelin ollessa huono.

Juttua päivitetty 11.3.2018 klo 16.03: juttuun lisätty tieto, kuinka kauan raivaustöitä tehtiin, ja että liikenne saatiin sujumaan normaalisti iltapäivällä.

Voit lähettää meille uutiskuvan tai -videon osoitteessayle.fi/uutisvinkki.