Saarioinen aloittaa yt-neuvottelut Huittisissa – uhkana 17 työpaikan vähennys

Yt-neuvottelujen alkaminen tuli työntekijöille yllätyksenä.

Saarioinen Konserni
Saarioisten Huittisten tuotantolaitoksella alkavat tällä viikolla yt-neuvottelut.YLE Keski-Suomi / Matti Myller

Saarioinen aloittaa tällä viikolla Huittisten tuotantolaitoksellaan kaikkia tuotannon työntekijöitä koskevat yt-neuvottelut.

Tavoitteena on Suomen Elintarviketyöläisten Liiton mukaan 17 työpaikan vähentäminen Huittisista. Näistä seitsemän henkilötyövuotta toteutettaisiin sisäisenä siirtona Sahalahden yksikköön ja kymmenen henkilötyövuotta vähennettäisiin tuotantoa tehostamalla ja työn uudelleenjärjestelyin eli käytännössä irtisanomisin.

Yt-neuvottelut tulivat työntekijöille yllätyksenä.

– Työtä on ollut niin paljon, ettemme näe, miten henkilöstöä voitaisiin realistisesti vähentää, sanoo pääluottamusmies Lauri Lehtinen kertoo.

Kahden päivän ulosmarssi

Saarioisten Huittisten tuotantolaitoksella työskentelee noin 120 ihmistä. Tehtaalla valmistetaan muun muassa marjajalosteita, valmissalaatteja ja puuroja.

Saarioinen on investoinut uuteen linjastoon Saarioisten Sahalahden valmisruokatehtaalla. Puuron valmistus siirtyy Huittisista Sahalahteen vaiheittain ensi vuoden maaliskuuhun mennessä..

– Puuron valmistuksen siirto Sahalahteen on ollut tiedossamme, mutta emme osanneet arvioida, että se johtaisi väen vähennyksiin, Lehtinen sanoo.

Työntekijät vastustivat suunnitelmia viime viikolla kahden päivän ulosmarssilla.