1. yle.fi
  2. Uutiset

Reposaaren päiväkodin kohtalosta viimein ratkaisu?

Porin sivistystoimen johto esittää, että kaupunki perustaisi oman päivähoitoyksikön Reposaareen. Nykyisin palvelu ostetaan yhdistykseltä.

Reposaari
Lapsi keinuu leikkipuistossa.
Lapsi keinuu leikkipuistossa.AOP

Reposaaren päiväkotipalvelut ovat siirtymässä Porin kaupungin hoidettavaksi. Sivistyslautakunta päättää kaupungin oman päiväkodin perustamisesta maaliskuun kokouksessaan.

Saarella toimiva yhdistysmuotoinen päiväkoti on talousvaikeuksissa (siirryt toiseen palveluun). Porin kaupunki on selvittänyt uusia vaihtoehtoja päivähoidon järjestämisestä.

Kouluverkko erikseen

Ratkaisu piti tehdä samaan aikaan, kun Porissa päätetään kouluverkkouudistuksesta. Maaliskuulle kaavailtu kouluverkkopäätös siirtyy kuitenkin toukokuuhun. Kouluratkaisun venymisen takia Reposaaren päiväkotiratkaisu joudutaan tekemään erikseen.

Jos sivistysjohtaja Esa Kohtamäen esitys hyväksytään, kaupunki hankkii päiväkodille parakkitilat ns. puukorttelin pihaan. Uusi päiväkoti avattaisiin elokuun alussa.

19 hoitolasta

Nykyinen yhdistyksen pyörittämä Reposaaren päiväkoti jatkaa toimintaansa kaupungin ostopalveluna kesäkuun loppuun asti. Päiväkoti on toiminut Reposaaressa vuodesta 1907.

Hoidossa on ollut helmikuussa 19 lasta. Näistä viisi on ensi vuoden esikoululaisia.

Myös Reposaaren koulun kohtalo on epäselvä. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen esittää, että Reposaaressa jatkaisi eka–tokaluokkalaisille, mutta 9-vuotiaasta asti koululaiset siirtyisivät Meri-Porin yhtenäiskouluun.

Lue seuraavaksi