Influenssaepidemia jatkuu edelleen Pohjois-Savossa

Alustavien tulosten mukaan rokote on antanut alle 7-vuotiaille hyvän suojan influenssa A-viruksia vastaan.

Pohjois-Savo
Influenssarokotteen pakkauslaatikko.
THL on hankkinut kansallista rokotusohjelmaa varten 1,7 miljoonaa pistettävää Vaxigrip Tetra -rokotetta kaikille ikäryhmille.Matti Myller / Yle

Influenssaepidemia jyllää edelleen Pohjois-Savossa. Maakunnan terveyskeskuksissa kävi viime viikolla edelleen runsaasti influenssapotilaita (siirryt toiseen palveluun). (THL)

Myös Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on hoidettu viikonloppuna influenssaa sairastavia. Kolmetoista potilasta on ollut tehohoidossa taudin vuoksi.

– Suurimmalla osalla näistä potilaista on joku muu tauti, mutta influenssa on erittäin merkittävässä roolissa siinä, että he ovat tarvinneet tehohoitoa, KYSin infektioylilääkäri Irma Koivula kertoo.

Tartuntatautirekisteriin ilmoitetuista influenssalöydöksistä lähes kaikki on ollut influenssa A -viruksia, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan.

THL:n mukaan sekä pistettävien että nenäsumutteena annettavien rokotteiden alustava suojateho influenssa A-viruksia vastaan on alle 7-vuotiailla ollut oikein hyvä. Sen sijaan 65 vuotta täyttäneillä influenssarokote on antanut suojan tautia vastaan vain kohtuullisesti.