Vuoden Lasten- ja nuorten teatteripalkinto Tänään koulun jälkeen -näytelmälle

Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin tuottama Tänään koulun jälkeen -näytelmä kertoo koulukiusaamisesta.

Kajaani
Janne Kinnunen uhkaa Matias Niemistä nitojalla Tänään koulun jälkeen -esityksen kohtauksessa.
Janne Kinnunen ja Matias Nieminen.Laura Tolonen / Yle

Vaara-kollektiivin ja Kajaanin kaupunginteatterin koulukiusaamista käsittelevä esitys Tänään koulun jälkeen on saanut vuoden 2019 Lasten- ja nuorten teatteripalkinnon.

Tänään koulun jälkeen -näytelmässä esiintyvät Matias Nieminen ja Janne Kinnunen, joka on myös käsikirjoittanut esityksen. Näytelmä perustuukin Kinnusen omiin kokemuksiin. Ohjauksesta vastaa Eino Saari.

Esitys on kiertänyt muun muassa yli 100 koulussa ympäri Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata. Kinnunen ja Nieminen ovat käyneet monissa kouluissa kaksi tai jopa kolme kertaa. Näytelmän on nähnyt yli 30 000 katsojaa yli 300 esityksessä. Kiertuekilometrejä näytelmälle on kertynyt neljässä vuodessa noin 25 000.

Tänään koulun jälkeen -näytelmä yhdistää draamaa, improvisointia, musiikkia ja huumoria. Puoli tuntia kestävän esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella esityskokemuksesta ja itse aiheesta.

Lasten- ja nuortenteatteri -palkinnon myöntävät Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry. Se myönnetään ansioituneelle lastenteatteritoimijalle tai lastenteatterin hyväksi toimineelle taholle tai teolle. Palkinto on tunnustuspalkinto, jonka yhteydessä jaetaan tänä vuonna tuhat euroa.

Palkinto jaetaan joka toinen vuosi, ensimmäisen kerran se jaettiin vuonna 2008.

Lue myös:

Janne Kinnunen on hiljentänyt jo 31 000 katsojaa tarinallaan – Koulukiusatun kokemukset itkettävät koululaisia vuosi toisensa jälkeen