1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Talouskuri

Rovaniemen säästöjahti jatkuu: Yt-neuvotteluista päätös ehkä kesällä

Mahdollisista yt-neuvotteluista päätetään, kun säästösuunnitelmat ovat tarkentuneet.

Kuva: Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen kaupungin mahdollisista yt-neuvotteluista päätetään aikaisintaan kesäkuussa.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupunki laatii toukokuun loppuun mennessä kokonaissuunnitelman, johon kirjataan tähän astiset säästöohjelman toimenpide-ehdotukset. Tämän jälkeen on aika päättää mahdollisista yhteistoiminta-neuvotteluista.

Kaupunginhallitus on aiemmin linjannut, että kaupungissa aloitetaan yt-neuvottelut työntekijöiden vähentämiseksi. Vielä ei ole päätetty sitä, ketä ja kuinka suurta joukkoa työntekijöitä neuvottelut koskisivat.

Tennilä eri mieltä

Kaupunginhallitus päätti asiasta äänin 10-1. Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esitti, että suunnitelma olisi tehty elokuun loppuun mennessä. Tämä olisi tarkoittanut yt-neuvotteluista päätöksen siirtymistä syksyyn. Lotvosen esitystä kannatti Esko-Juhani Tennilä (vas.), joka jätti kaupunginhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen.

Kaupunginhallitus vaatii toukokuun loppuun mennessä uusia toimia, joilla valtuuston päättämä 50 miljoonan euron säästötavoite voisi täyttyä. Toimenpiteet valmistellaan osana ensi vuoden talousarviota ja tulevien vuosien taloussuunnitelmaa.

Kaupungin säästöohjelma on nimeltään toiminnan ja talouden uudistamisohjelma.