Poliisi: Kiuruvedellä ryhmä nuoria välittää huumeita yläasteikäisille jopa tyrkyttämällä – esitutkinta aloitettu, lisää vihjeitä kaivataan

Tutkinnassa on saatu tietoa ainakin kannabiksen ja LSD:n välittämisestä. Osa välittäjistä on alaikäisiä.

huumausainerikokset
Kaksi poliisia.
Toni Pitkänen / Yle

Poliisi kaipaa vihjeitä Kiuruvedellä yläasteikäisille huumeita välittävistä ihmisistä, Itä-Suomen poliisi tiedottaa.

Poliisin saamien tietojen ja esitutkinnan mukaan ryhmä nuoria henkilöitä, joista on osa on alaikäisiä, on välittänyt aineita jopa tyrkyttämällä. Aineiden joukossa on ollut poliisin mukaan ainakin kannabista ja LSD:tä.

Samassa yhteydessä on tullut tietoa melatoniini-hormonin käytöstä, joka ei poliisin mukaan ole uusi ilmiö. Unen laatua parantava melatoniini voi liittyä esimerkiksi huumeiden aiheuttamiin masennus- ja unioireisiin.

Poliisi pyytää asiasta jotain tietäviä ilmoittamaan havainnoistaan joko vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 415 232.

Ilmoituksia kirjattu eriasteisista rikoksista

Poliisi toivoo myös, että asiaosaiset ottaisivat itse yhteyttä, koska asioiden oma-aloitteinen selvittäminen katsotaan yleensä lieventäväksi seikaksi rangaistusta määrättäessä. Huumeiden välittäminen lapsille täyttää poliisin mukaan helposti törkeän huumausainerikoksen tunnusmerkistön.

Rikosilmoitukset on jo kirjattu usemmasta henkilöstä eriasteisista huumerikoksista, rikoksista on saatu myös näyttöä ja kuulusteluja on tehty. Poliisi tiedotti asiasta myös, jotta vanhemmat osaisivat puuttua ilmiöön.