Rovaniemen kaupungintalon väkeä evakkoon Oppipoikaan?

Oppipoika voisi olla teknisen toimialan ja mahdollisesti myös muiden kaupungin työntekijöiden evakkotiloina.

Rovaniemi
Opetusravintola Oppipoika, Rovaniemi
Entinen opetusravintola on ollut pitkään tyhjillään. Arkistokuva.Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemen kaupunki aloittaa neuvottelut entisen hotelli- ja ravintolaoppilaitos Oppipojan vuokraamiseksi. Oppipojan omistaa Rovaniemen koulutuskuntayhtymä.

Oppipoika on seissyt pitkään tyhjillään. Kiinteistö myytiin jo vuonna 2017, mutta Rovaniemen hovioikeus purki kaupan helmikuussa, koska ostaja ei maksanut kauppasummaa.

Oppipoika voisi olla teknisen toimialan ja mahdollisesti myös muiden kaupungin työntekijöiden evakkotiloina. Kaupunki tarvitsee väistötiloja, sillä sisäilmaongelmista kärsivä kaupungintalo tyhjennetään.

Vaihtoehto tilaelementtitoimistolle

Tilaliikelaitos on suunnitellut tekniselle toimelle väliaikaistiloiksi vuokrattavaa tilaelementtitoimistoa, joka rakennettaisiin Mäntyvaarantien alkuun. Tilaelementtitoimisto viiden vuoden vuokrakulujen ja ylläpidon kanssa maksaisi lähes kolme miljoonaa euroa. Teknisen toimialan virkamiehiä on noin 70.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina vertailla, kumpi on halvempi, Oppipojan vai tilaelementtitoimiston vuokraaminen. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa uudelleen 25. maaliskuuta.

Virkamiehiä on evakkotiloissa tai menossa sellaisiin eri puolilla kaupunkia. Esimerkiksi kaupungin ylin johto muuttaa kevään aikana Revontuli-keskukseen. Väistötiloja on myös muun muassa Sampokeskuksessa, Jokiväylässä ja Keltakankaalla.

Sisäilmaongelmista kärsivä kaupungintalo aiotaan remontoida. Kaupunki ei ole vielä päättänyt, minkälainen korjaus taloon tehdään.