Kemi toteuttaa vaellusreitit kaupunkilaisten ehdotuksista – rahaa käytetään 30 000 euroa

Kemin kaupunginhallitus ei lämmennyt eniten ääniä saaneelle ehdotukselle, jonka mukaan rahat käytettäisiin velkojen maksamiseen.

Vaellusreitit
hake, kataja, polku, maastokengät
Reitit suunnitellaan yhdessä kaupungin teknisen toimen kanssa.Paula Hiljanen / Yle

Kemi rakentaa vaellusreittejä kaupunkilaisten toiveesta. Kaupunginhallitus on päättänyt, että vaellusreitit ovat Kemin tämänvuotinen osallistavan budjetoinnin kohde.

Reitit rakennetaan kemiläisen tietokirjailija Pentti Korpelan suunnitelmien pohjalta. Kemissä kaupunkilaiset päättävät vuosittain, mitä kaupunki toteuttaa osallistavaan budjetointiin 30 000 eurolla. Vuosi sitten tehtäväksi valittiin kuntoportaat ja torikojut, joista kojut on saatu toteutettua.

Eniten ääniä saanut ehdotus jää toteuttamatta

Kemissä osallistavaa budjetointia on tehty vuodesta 2016 alkaen. Sen ajatuksena on, että kuntalaiset saavat päättää, mihin julkisia varoja jaetaan ja käytetään.

Tällä kertaa eniten ääniä sai ehdotus rahojen käytöstä velan maksuun, mutta se ei mennyt läpi kaupunginhallituksessa. Runsaasti kannatusta saivat myös ehdotukset rahojen käyttämisestä vaellusreittien rakentamiseen, pyöräteiden parantamiseen ja katupölyn vähentämiseen.