Aseella uhkailu aiheutti ison poliisioperaation Tampereen keskustassa: Kaksi otettu kiinni

Paikalla oli runsaasti poliisiautoja.

poliisi
Poliisioperaatio oli Rautatienkadulla Tampereella.
Poliisioperaatio oli ohi nopeasti Tampereen Rautatienkadulla. Jussi Mansikka / Yle

Tampereen keskustassa oli tiistaina aamulla iso poliisioperaatio. Operaatio oli rautatieaseman lähellä eli todella näkyvässä paikassa, missä on paljon liikennettä.

Paikalla oli runsaasti poliisiautoja ja poliiseilla luotiliivejä. Rikoskomisario Arto Partanen sanoo, että poliisi tutkii laitonta uhkausta ja ampuma-aserikosta.

Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan ase oli esillä uhkaavassa tarkoituksessa, minkä takia poliisi varustautui operaatioon luotiliiveillä.

Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan ase oli esillä sisätiloissa, eikä ulkona. Tilanteen kärjistymisen syytä ei vielä tiedetä.

Sisä-Suomen poliisi kertoi alkuun Twitterissä, että kolme henkilöä on otettu kiinni.

Myöhemmin poliisi kertoi, että kahta henkilöä epäillään laittomasta uhkauksesta. He ovat kiinniotettuina poliisiasemalla. Kolmas henkilö on asianomistaja, poliisi kertoo.

Poliisipartio oli hälytetty paikalle yksityisasuntoon Rautatienkadulla. Hälytys tuli kello 9.25 tiistaina aamulla.

– Kyseessä oli uhkaavaan häiriökäyttäytymiseen liittyvä tehtävä, poliisi kertoi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Sivullisille ei aiheutunut poliisin mukaan vaaraa, eikä kukaan loukkaantunut.

Operaatio oli nopeasti ohi.

Asiasta kertoi ensin Aamulehti (siirryt toiseen palveluun). Aamulehden mukaan yhdellä poliisilla näkyi myös konetuliase.