Osuuskunta Maitomaa antoi potkut toimitusjohtajalleen – kaipaa yhtiön johtoon "kehittävämpää otetta"

Suonenjokinen meijeriyhtiö vapautti Mikko Sairasen tehtävästään. Syyksi sanotaan muun muassa maitomarkkinoiden murros.

meijeriteollisuus
Voilinjasto
Toni PItkänen / Yle

Suonenjokinen meijeriosuuskunta Maitomaa on irtisanonut toimitusjohtajansa Mikko Sairasen.

Maitomaan hallintoneuvoston puheenjohtajan Matti Kärkkäisen mukaan syynä on muun muassa Venäjän kaupan loppumisen jälkeinen maitomarkkinoiden muutos, minkä vuoksi yhtiön johtoon tarvitaan uutta näkemystä.

– Mikko tehnyt ihan hyvää työtä yli kymmenen vuotta, mutta tässä tilanteessa tarvitaan toisenlaista verta, Kärkkäinen sanoo.

Maitomaalla on juuri käynnissä reilun 10 miljoonan euron laajennusinvestointi, jonka pitäisi valmistua loppuvuodesta. Osuuskunta Maitomaa on aloittanut uuden toimitusjohtajan haun, jolta Kärkkäinen toivoo "nopeatempoisuutta ja nykyistä kehittävämpää otetta".

– Ketteryyttä, markkinanäkemystä ja henkilöstön valmentavaa otetta muutokseen. Tämä toimiala on muutoksessa ja ravistelua tarvitaan, Kärkkäinen toteaa.

Ennen sopivan henkilön löytymistä tehtäviä hoitaa tilapäisesti Kari Oksanen, joka on toiminut jo pidempään Maitomaan hallituksen ulkopuolisena asiantuntijana.

Toimitusjohtajan potkuista kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun) Yle ei ole tavoittanut Mikko Sairasta kommentoimaan irtisanomistaan.

Osuuskunta Maitomaa on Valion ja Arlan jälkeen Suomen kolmanneksi suurin meijeriyhtiö.