1. yle.fi
  2. Uutiset

Tukes: Himoksen lasketteluturman taustalla ei laiminlyöntejä

Jämsän Himoksella 15-vuotiaan rippileiriläisen kuolemaan johtaneen lasketteluturman taustalla ei ole ollut turvallisuuteen liittyviä laiminlyöntejä.

Lasketteluturmat
Himoksen laskettelukeskus Jämsässä 17. helmikuuta
Noin 15-vuotias poika kuoli helmikuussa Himoksella laskettuaan hoitamattoman rinnealueen ulkopuolella.Hannu Rainamo / Lehtikuva

Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukes on selvittänyt turman taustoja rippileirin järjestäneen Länsi-Turunmaan ruotsinkielisen seurakunnan osalta.

Tukesin mukaan seurakunta on järjestänyt samanlaisia laskettelua sisältäviä rippileirejä aiemminkin ja ottanut turvallisuuasiat huomioon.

– Meillä ei ole mitään huomautettavaa, sillä seurakunnalla oli turvallisuusasiakirja olemassa ja riskit kartoitettu. Kyseessä oli tuttu leiripaikka heille ja leirinvetäjä oli kokenut. Asioita oli käyty läpi etukäteen leiriläisten kanssa. Tämä on meidän osalta loppunkäsitelty, tiivistää johtava asiantuntija Mervi Murtonen Tukesista.

15-vuotias poika kuoli helmikuussa Himoksella laskettuaan rinnealueen ulkopuolella hoitamattomalla alueella. Paraisilta, Varsinais-Suomesta kotoisin ollut poika putosi useita metrejä korkealta jyrkänteeltä.

Poliisi on kertonut aiemmin, ettei tapauksessa ollut syytä epäillä rikosta.

Tarkennettu 15.3.2019 klo 8.56: Tarkennettu kohtaa, missä kerrotaan millaisella alueella poika laski. Aiemmin kohdassa luki hoitamattoman rinnealueen ulkopuolella.

Lue seuraavaksi