Kajaanin lukiossa pieniä ongelmia sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa

Tänä keväänä ylioppilaskirjoitukset suoritetaan täysin sähköisesti. Se voi tuoda mukanaan teknisiä ongelmia.  

Kajaani
Sähköiset ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskirjoituksissa voi tulla haasteita, jos tietokone ei sovi yhteen abiturientille annettavan muistitikun kanssa. Markus Heikkilä / Yle

Tänään alkaneet ylioppilaskirjoitukset katkesivat kolmelta Kajaanin lukion abiturientilta. Kajaanin lukion rehtori Markku Nissinen ei tiedä tarkkaan, miksi koneet eivät toimineet, mutta hänen mukaansa ongelman taustalla voi olla monia syitä.

– Esimerkiksi tietokonemalli ei välttämättä sovi yhteen abiturienteille annettavan muistitikun kanssa. Vaihdoimme näille oppilaille koneet, tilanne oli ohi viidessä minuutissa. Meillä on tarvittaessa reilu sata varakonetta, joten olemme varautuneet mahdollisiin ongelmiin, sanoo Nissinen.

Ylioppilaskirjoituksissa on ollut teknisiä ongelmia eri puolilla maata. Kahdessa lukiossa äidinkielen lukutaidon kokeen tekeminen viivästyi yli kahdella tunnilla. Ongelmat ovat koskeneet yhteensä noin 270:tä kokelasta.

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat tiistaina suomen ja ruotsin äidinkielen lukutaidon kokeilla sekä suomi ja ruotsi toisena kielenä -kokeilla.