Vantaan asuntopalosta epäilty tunsi palossa kuolleen naisen ja oli poliisinkin vanha tuttu

Henkirikoksesta epäiltyä miestä esitetään keskiviikkona vangittavaksi

Palokuolemat
Kartta Vantaa Maauunintie

Vantaan Kulomäen asuntopalon tutkinnassa kiinni otettu mies ja palossa kuollut nainen tunsivat toisensa, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo. Lauantain palossa kuoli 37-vuotias nainen, ja poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi.

Viikonloppuna kiinni otettua miestä esitetään keskiviikkona Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Vantaalla vangittavaksi. Henkirikoksesta epäilty on noin 50-vuotias eikä asunut Vantaalla.

– Istunto esitetään pidettäväksi salaisena sekä poliisin että epäillyn pyynnöstä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä poliisin tiedotteessa.

Jämsän mukaan epäilty on poliisille entuudestaan tuttu, mutta poliisin tiedossa ei ole, että miehellä olisi aiempaa väkivaltarikostaustaa. Jämsä täsmentää STT:lle, että miehellä on merkintöjä poliisin järjestelmissä mutta tällä ei ollut esimerkiksi lähestymiskieltoa.

Poliisi tutkii tapausta tappona ja tuhotyönä. Palopaikalta löytyi viitteitä siitä, että tuli oli tahallaan sytytetty. Epäilty otettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kiinni kotoaan pääkaupunkiseudulta.

Asukkaita kuultu todistajina

Kerrostaloasunto Vantaan Maauunintiellä tuhoutui palossa. Jämsä kertoo, että asukkaita on kuultu todistajina ja epäiltyä on kuulusteltu päivittäin. Esimerkiksi mahdollisen motiivin selvittäminen jatkuu.

Tutkinnanjohtaja ei täsmentänyt, kuinka hyvin epäilty ja asuntopalon uhri toisensa tunsivat.

- Ei ole kukaan randomi (satunnainen) ohikulkija käynyt tällaista tekemässä, Jämsä kuvailee ja kertoo poliisin halunneen tiedon julkistamisella rauhoitella mahdollisia alueen asukkaiden pelkoja.

Myöhemmin lauantaina saman kerrostalon pihassa paloi kaksi henkilöautoa. Päivystävä palomestari sanoi lauantaina STT:lle, että autot sytytettiin tahallaan. Poliisi on kertonut myös selvittävänsä, onko tulipaloilla yhteyttä toisiinsa.

Lue lisää:

Vantaan kerrostalopaloa epäillään tahallaan sytytetyksi, yksi otettu kiinni – palossa kuoli 30–40-vuotias nainen