Katso video: Orkideafaneja hellittiin silmäkarkeilla – kävimme katsomassa täyteen kukkaan puhjennutta lumikuningatarta Helsingin Talvipuutarhassa

Vierailimme orkideatapahtumassa Helsingin Talvipuutarhassa. Voit katsoa tallenteen lähetyksestä klikkaamalla jutun pääkuvaa.

puutarhanhoito
Lumikuningatar eli Coelogyne cristata -orkidea.
Suora lähetys orkideatapahtumasta Helsingin Talvipuutarhassa alkaa tänään kello 12 Yle Areenassa.

Helsingin Talvipuutarha on ollut yli sata vuotta eksoottisten kasvien keidas. Töölönlahden läheisyydessä sijaitsevassa Talvipuutarhassa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten kasvinäyttelyitä, häitä ja muita perhejuhlia.

Sunnuntaihin 17. maaliskuuta saakka Talvipuutarhassa juhlitaan lumikuningatar-orkideojen kauneutta. Kasvi kukkii kevättalvella runsaana valkoisena pilvenä, ja Talvipuutarhassa niitä on kokonainen seinällinen.

Orkidean hoito on kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Sen saa kukkimaan uudestaan ja uudestaan tietyin niksein. Vierailimme Talvipuutarhassa tänään torstaina lounastunnin aikaan, kuulemassa muun muassa näitä niksejä. Voit katsoa tallenteen lähetyksestä tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Toimittaja Tuulia Thynell yritti selvittää lähetyksessä myös yli 80-vuotiaan lumikuningattaren sijainnin. Perimätieto kertoo, että yksilö selvisi Helsingissä sota-aikana itsekseen ilman hoitoa, kun sen omistaja oli lähtenyt pommituksia pakoon maaseudulle.

Voit keskustella aiheesta asiallisesti torstaina kello 22 saakka.

Orkidea.
Henrietta Hassinen / Yle