Tammerkosken sillalla -tapahtuma on nyt historiaa – Mikko Alatalo: "Tämä on märkä rätti kasvoilleni"

Mikko Alatalo on jo ottanut yhteyttä Tampereen pormestariin.

Tammerkosken sillalla (Tv)
Mikko Alatalo ja Jari Sillanpää yleisön edessä.
Tammerkosken sillalla -ohjelma kuvattiin vanhan kirjastotalon puistossa. Yleisön laulattajana oli Mikko Alatalo ja solistivieraina kuultiin tähtiä Lea Lavenista Jari Sillanpäähän. Kuva on vuodelta 1996.Arja Lento / Yle

Yksi Tampereen perinteisimmistä kesätapahtumista, Tammerkosken sillalla, on nyt historiaa.

Mikko Alatalo on tunnettu yli 24 vuoden ajan tapahtuman vakiokasvona. Hän laulatti väkeä ja Suomen suurimpia tähtiä Tammerkosken äärellä alusta saakka, vuodesta 1995 lähtien.

Nyt Alatalo sai kuulla, ettei Tammerkosken sillalla -tapahtumaa järjestetä enää.

– Aika shokki tämä on. Se on sama kuin helsinkiläinen HIFK ostaisi Tapparan ja Ilveksen ja lakkauttaisi sitten nämä seurat. Mikään Iskelmäfestivaali ei voi korvata ilmaistapahtumia, joihin saivat kokoontua sadat laulamaan yhdessä ja vieläpä ilmaiseksi, Alatalo puuskahtaa.

Hän on selvästi tuohtunut ja pettynyt siitä, että Tammerkosken sillalla -formaatti nimineen päivineen haudattiin kaikessa hiljaisuudessa ja yllättäen.

– Tämä on kuin märkä rätti vasten kasvojani. Otin yhteyttä jo pormestari Lauri Lylyyn ja muihin tamperelaisiin päättäjiin. Toki tapahtuman nimikin on jo viety samalla, kun omistussuhde lähti Helsinkiin, mutta haluaisin jatkaa isännöintiä ja tamperelaistyylistä laulamista jatkossakin, Alatalo toteaa.

Esimerkiksi Aamulehti uutisoi tänään (siirryt toiseen palveluun), että Tammerkosken sillalla -tapahtuman korvaisi kesällä Tampereelle saapuva Iskelmäkesä-kaupunkifestivaali. Vielä viime kesänä Tammerkosken sillalla -tapahtuman omistava Nelonen Media kertoi julkisuudessa (siirryt toiseen palveluun), että 11 000 kävijän tapahtuma oli menestys ja jatkoa seuraa.

– Festivaalituottajien suunnitelmiin ei sovi ilmaistapahtuma. Rahasta tässä on kysymys. Nyt Tampereelta katoaa kansaa yhdistävä laulutapahtuma, johon yleisöltä ei vaadita suuria summia, Alatalo toteaa.

Alatalo on ylpeä vuosista, joina isännöi "koko kansan tamperelaistapahtumaa", kuten Alatalo itse tilaisuutta kuvailee.

– Hienoimpia hetkiä on ollut saada isännöidä Juicea, Kirkaa ja muita suuria artisteja tv-ohjelmassa. Silti siinä yhteislaulussa oli jotakin kaikkein taianomaisinta, sielujen sympatiaa. Sen palauttamista suuri yleisökin on tänään minulta pyytänyt.