Hyppää sisältöön

Lapsen turvavyö oli puutteellisesti kiinni tai turvaistuin puuttui – autojen kuljettajille jaettiin sakkoja päiväkodilla

Lisäksi useat kuljettajat saivat huomautuksen lasten löysällä olleista turvavöistä Lappeenrannassa tehdyssä valvontaiskussa.

Lasten turvaistuinten ja turvavöiden käytössä on paljastunut puutteita Lappeenrannassa tehdyssä valvontaiskussa.

Poliisi antoi Pontuksen päiväkodilla tiistaiaamuna tehdyssä ratsiassa sakot neljälle kuljettajalle.

Yhdessä tapauksessa lapsi oli turvavöissä kiinni ainoastaan lannevyöllä. Kolme kuljettajaa puolestaan sai sakot siitä, että alle 135-senttiset lapset eivät istuneet turvaistuimessa tai korokkeella.

"Turvavyöt mitoitettu aikuisille"

Tieliikennelain mukaan alle 135-senttisen lapsen pitää istua autossa joko turvaistuimessa tai korokkeella, muistuttaa Kaakkois-Suomen poliisista ylikonstaapeli Pertti Karvonen.

– Auton turvavyöt on mitoitettu aikuisille. Kun lapsi istuu ilman koroketta niin vyö ei tuota täydellistä turvaa lapselle eli ylävartalo ja pää pääsee heilahtamaan vaarallisesti mahdollisessa kolaritilanteessa, Karvonen sanoo.

Kuskeille myös huomautuksia

Poliisi antoi Pontuksen päiväkodilla sakkojen lisäksi huomautuksia kuljettajille. Kymmenelle aikuiselle annettiin huomautus siitä, että kyydissä olleen lapsen turvavyö oli liian löysällä.

– Lapsi pääsee mahdollisessa kolarissa liikkumaan ja helposti satuttamaan itseään, Karvonen sanoo.

Poliisi tarkasti tiistaiaamuna 1,5 tunnin aikana runsaat 50 autoa, joissa oli yhteensä 65 lasta. Valvontaiskussa oli mukana Liikenneturva.

.
.