1. yle.fi
  2. Uutiset

Ylioppilaskirjoitukset alkoivat Turussakin notkahtelevalla verkkoyhteydellä – yhdessä turkulaislukiossa yo-koe viivästyi

Turun lukioissa palvelin notkahti äidinkielen ylioppilaskokeen alussa hetkeksi.

ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskirjoituksissa tarvittavaa tekniikkaa.
Kuvituskuva.Jenni Joensuu / Yle

Tänään alkaneissa ylioppilaskirjoituksissa on ilmennyt teknisiä ongelmia eri puolilla maata ja ongelmat ovat koskettaneet myös Turkua.

Muutamissa lukioissa on ilmennyt ongelmia palvelimien kuormituksen takia. Esimerkiksi Turussa kolmessa lukiossa verkko notkahti noin kymmeneksi minuutiksi, kertoo Turun lukiokoulutuksen palvelualuejohtaja Esko Heikkonen.

– Turussa on viisi suomenkielistä lukiota ja neljästä minulla on tiedot. Kolmessa notkahti verkko hetkeksi ja neljännessä koe viivästyi.

Klassillisessa lukiossa verkko-ongelma viivästytti äidinkielen koetta noin viidellätoista minuutilla.

– Tämä aika lisättiin koeajan loppuun, eli koeaika ei lyhentynyt. Onneksi Turun seudulla ei tapahtunut mitään isompaa ongelmaa ja toki näihin on varauduttu myös parhaamme mukaan, Heikkonen sanoo.

Ylioppilastutkintolautakunta ei kerro missä kaikissa lukioissa ongelmia on ollut. Yle kertoi aikaisemmin, että osa kokelaista joutui odottamaan jopa pari tuntia kokeen alkamista.

Lue lisää:

Ylioppilaskirjoituksissa häiriöitä myös Porin lukioissa – vaikutti satojen kokelaiden vastaamiseen Ylioppilaskokeen kirjoitukset keskeytyivät Kaurialan lukiossa Hämeenlinnassa palvelinongelman vuoksi

Lue seuraavaksi