Kiuruveden kolarissa mukana viisi autoa, kolme sairaalaan – onnettomuuden syynä alustavan tiedon mukaan ylinopeutta ajanut ohittelija

Poliisin mukaan tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että vakavammilta loukkaantumisilta on vältytty.

Kiuruvesi
Läheltä
Yle

Kiuruvedellä tiellä 27 on sattunut usean auton kolari. Poliisin mukaan onnettomuudessa oli osallisena viisi ajoneuvoa. Onnettomuusajoneuvoissa oli yhteensä seitsemän henkilöä.

Onnettomuus tapahtui tiistaina hieman neljän jälkeen iltapäivällä muutamia satoja metrejä Kiuruveden kylän risteyksestä Iisalmen suuntaan.

Pelastuslaitos on joutunut irrottamaan yhtä onnettomuusautossa ollutta ajoneuvosta. Yhteensä kolme potilasta on kuljetettu sairaalaan Iisalmeen. Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palomestarin Tommi Antikaisen mukaan sairaalaan kuljetetuista kaksi pystyi itse kävelemään ambulanssiin.

Lisäksi kolme henkilöä käy tarkastuksessa omin avuin. Seitsemäs osallinen ei loukkaantunut.

Poliisin alustavien tietojen mukaan onnettomuuden syynä on se, että ylinopeudella muita ajoneuvoja ohitellut henkilöauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja törmäsi perä edellä vastaantulevaan henkilöautoon. Nopeusrajoitus paikalla on 60 kilometriä tunnissa.

– Muu tapahtumien kulku ja osallisuus selviää tarkemmin vasta kuulusteluissa, poliisi kertoo tiedotteessa.

Liikenne ruuhkautui pahoin

Onnettomuuden myötä liikenne ruuhkautui poliisin mukaan pahoin, ja tie oli suljettu.

Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kerrotaan, että onnettomuuspaikka on arvion mukaan raivattu kokonaan puoli kahdeksaan mennessä.

Raivauksen aikana muu henkilöautoliikenne ohjataan kevyenliikenteen väylää onnettomuuspaikan ohi. Raskas liikenne joutuu odottamaan tien raivaamista.

Juttua päivitetty kello 17:31 poliisin tuoreimmilla tiedoilla

Juttua päivitetty kello 18.45 Pohjois-Savon pelastuslaitoksen tuoreimmilla tiedoilla.