1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylitornio

Ylitorniolla jälleen voimanoston SM-kisat – näytöt annetaan MM- ja EM-kisoihin

Kilpailuihin osallistuu lähes 130 nostajaa ja kisaorganisaatiossa on noin 60 ihmistä.

Kuva: Yle

Ylitorniolla järjestetään tulevana viikonloppuna klassisen voimanoston SM-kisat. Kilpailuihin on ilmoittautunut lähes 130 nostajaa, joista noin 42 prosenttia on naisia.

Kisoissa valitaan avointen sarjojen edustajat ensi kesänä Ruotsissa pidettäviin MM-kilpailuihin ja loppuvuodesta Vilnassa järjestettäviin EM-kilpailuihin. Sen sijaan nuoret ja mastersit ovat antaneet jo kisanäyttönsä.

Mukana on myös järjestävän seuran nostajia

Kolmen kilpailupäivän aikana mestaruusmitalit jaetaan useissa sarjoissa. Suomen Voimanostoliiton mukaan kilpailuiden tasokkaimpia sarjoja tulee miehissä olemaan 66 kilon sarja, missä kilpailee muun muassa Suomen kärkinostaja Antti Savolainen Team Nordic Thunderista. Savolainen ylsi viime vuonna pronssimitaliin sekä klassisen voimanoston että varustevoimanoston MM-kilpailuissa.

Lappilaisia saattavat kiinnostaa myös järjestävän seuran eli Aavasaksan Kisan omat nostajat, joista Henri Kyntäjä kilpailee 59 kilon sarjassa ja Aki Koskela 83 kilon sarjassa.

Aavasaksan Kisa isännöi SM-kisoja jo 11:ttä kertaa ja kisojen läpiviennistä vastaa noin 60 ihmistä. Kilpailuja voi seurata paikanpäällä ja netistä.