Oulun kaupunginjohtaja oli eilen Helsingissä sopimassa sote-linjauksista Suomen suurimpien kaupunkien kanssa

Kaupungit ovat yksimielisiä siitä, että sote-palveluita tulee kehittää.

Oulu
Kaupunginjohtajat (vasemmalta) Oulun Päivi Laajala, Espoon Jukka Mäkelä, Turun Minna Arve, Helsingin Jan Vapaavuori, Vantaan Ritva Viljanen ja Tampereen Lauri Lyly poseeraavat medialle kun kuusi Suomen suurinta kaupunkia kokoontuivat pohtimaan soten jatkoa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren johdolla Helsingin kaupungintalolla 12. maaliskuuta.
Kaupunginjohtajat (vasemmalta) Oulun Päivi Laajala, Espoon Jukka Mäkelä, Turun Minna Arve, Helsingin Jan Vapaavuori, Vantaan Ritva Viljanen ja Tampereen Lauri Lyly poseeraavat medialle kun kuusi Suomen suurinta kaupunkia kokoontuivat pohtimaan soten jatkoa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren johdolla Helsingin kaupungintalolla 12. maaliskuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala osallistui eilen Helsingin kaupungintalolla järjestettyyn kokoontumiseen, jossa Suomen kuuden suurimman kaupungin johtajat sopivat yhteisistä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamistatavoitteista ja päälinjoista.

Kaupunginjohtajien mielestä sote-uudistusta tulee jatkaa asukkaiden tarpeista lähtien kuntapohjaisesti, hallitusti ja vaiheittain.

Kaupunginjohtajat ovat yksimielisiä siitä, että sote-palveluita tulee kehittää. Monet pienet kunnat eivät selviä sote-velvoitteistaan ja terveyspalveluissa on sietämättömän pitkiä jonoja.

Kaupunginjohtajien mukaan koko julkista palvelujärjestelmää ja sen hyvin toimivia osia ei ole syytä remontoida, vaan keskittää tulevalla hallituskaudella kaikki voimavarat todellisten ongelmien ratkaisemiseen. Nykyisen järjestelmän keskeisiä ongelmia ovat palveluihin pääseminen sekä erityisesti pienimpien kuntien taloudellinen kantokyky ja liian pieni väestöpohja.

Lue koko juttu: Suomen kuusi suurinta kaupunkia sopivat sote-linjauksistaan

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)