1. yle.fi
  2. Uutiset

Jazzlegendat Archie Shepp ja Ron Carter sekä laulaja Alma Pori Jazziin

Festivaalin muita uusia  esiintyjäkiinnityksiä ovat muun muassa Alma, JD McPherson ja  Antibalas.

Pori Jazz
Alma katsoo suoraan kameraan.
Alma esiintyy Pori Jazzissa perjantaina.Juuli Aschan, YleX

Yhdysvaltalaiset jazzlegendat Archie Shepp ja Ron Carter konsertoivat Pori Jazzissa heinäkuussa. Festivaalin muita uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat muun muassa Alma, JD McPherson ja Antibalas.

Saksofonisti Archie Shepp aloitti uransa jo 1950-luvulla. Laajempaan kuuluisuuteen hän nousi soittamalla muun muassa John Coltranen yhtyeessä. Pori Jazzissa tenorisaksofonistia ei ole ennen nähty. Shepp konsertoi Porissa torstaina 18. heinäkuuta.

Torstaina Porissa nähdään myös jazzbasisti Ron Carter, joka tuo Suomeen “Foursight”-nimellä kulkevan kvartettinsa. Parhaiten Carter muistetaan vuosista 1963–68, jolloin hän kuului Miles Davisin tarunhohtoiseen kvartettiin.

Molemmat jazzlegendat täyttävät keväällä 82 vuotta.

Alma Poriin ensimmäistä kertaa

Alma on lisätty uutena nimenä perjantain konserttiin. Alma esiintyy samana konserttipäivänä kuin supertähti Christina Aguilera. Keväällä debyyttialbuminsa julkaiseva Alma konsertoi Pori Jazzissa ensimmäistä kertaa.

Perjantain ohjelmistoa täydentävät myös r&b- ja soul-laulaja Mahalia, Nubya Garcia ja Alfa Mist.

Pori Jazzin aiemmin julkistettuja esiintyjänimiä ovat muun muassa Christina Aguilera, Toto, Stray Cats Melody Gardot ja Angélique Kidjo.

Lue seuraavaksi