1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. juoksu

Jalkapalloseura KTP palkkasi jamaikalaisen MM-kultamitalistin – 34-vuotias nainen saapuu Suomeen ja opettaa pelaajia juoksemaan

Jamaikalaisella Kerron Stewartilla on sopimus KTP:n kanssa toukokuusta syyskuuhun.

juoksu
Kerron Stewart
Kerron Stewart.AOP

Kotkalainen jalkapalloseura FC KTP on tehnyt harvinaisen rekrytoinnin: seura on palkannut valmennusryhmäänsä jamaikalaisen pikajuoksun moninkertaisen maailmanmestaruus- ja olympiamitalistin Kerron Stewartin.

Sopimuksen pituus on toukokuusta syyskuulle.

34-vuotiaan Stewartin palkintokaapista löytyy pikaviestin maailmanmestaruudet Berliinistä vuodelta 2009, Moskovasta vuodelta 2013 ja Pekingistä vuodelta 2015.

Henkilökohtaisilta matkoilta Stewartilta löytyy hopeaa 100 metriltä Pekingin olympialaisista vuodelta 2008 ja pronssia samoista kisoista 200 metriltä. Hän voitti hopeaa myös Berliinin MM-kisojen 100 metrillä vuonna 2009. Juoksu-uransa päättymisestä Stewart ilmoitti viime vuonna.

Stewartin sadan metrin ennätys on 10,75. Kaksisataa metriä hän juossut aikaan 21,99.

Osaamista myydään muillekin

KTP:n myynti- ja markkinointipäällikkö Jari-Pekka Gummerus kertoo, että Stewartin juoksu- ja valmennusosaamista on tarkoitus kaupata muille seuroille Suomeen ja Pietariin.

– Hänen osaamistaan on tarkoitus myydä muun muassa yleisurheiluseuroille, akatemioille ja urheiluliitoille. Tämä on meiltä uusi avaus.

Gummeruksen mukaan KTP:llä on suunnitelma valmiina, kuinka valmentajapalveluita lähdetään markkinoimaan.

– Perinteistä puhelimella soittamista ja yhteistyökumppaniverkostojen hyödyntämistä. Lähdemme siitä, että valmentajapalveluita myymällä saamme hänen palkkakustannuksensa piiloon.

Juoksu-uransa jälkeen Stewart on ilmoittanut halukkuudestaan jatkaa työtä urheilun parissa valmentajana. Suomeen Stewart tulee toukokuussa.

– Stewart on pelannut jalkapalloa lukiotasolla ja yleisurheilu-uransa jälkeen hän on vaihtamassa takaisin jalkapalloon, Gummerus kertoo.

KTP:n organisaatiossa Stewartin on tarkoitus vetää harjoituksia kaikille joukkueille.

"Tämä on panostus"

Gummeruksen mukaan Stewartin siirto Kotkaan lähti etenemään urheilija-agentin kautta.

– Joskus maailma on pieni. Keskustelimme Stewartin kanssaan pitkään tällaisesta valmentajakuviosta ja päätimme palkata hänet. Näin pystymme myös edistämään hänen valmentajauransa alkua.

Stewartin sopimuksen arvoa Gummerus kommentoi vähäsanaisesti.

– Voi sanoa, että tämä on meiltä panostus.

Lue seuraavaksi