1. yle.fi
  2. Uutiset

Karelia Lines on ostamassa risteilylaiva Camillan

Lappeenrannan kaupunki on loppusuoralla risteilyalus MS Camillan myyntineuvotteluissa. Ostajaehdokas Karelia Linesin kanssa pyritään sopimukseen risteilykauden alkuun mennessä.

risteilyt
Lumen peittämä risteilyalus Camilla Lappeenrannan satamassa 28. tammikuuta 2019.
Risteilyalus MS Camillasta hierovat kauppoja parhaillaan laivan nykyinen omistaja eli Lappeenrannan kaupunki sekä vuokralainen Karelia Lines.Riitta Väisänen/Yle

Lappeenrannan kaupunki neuvottelee risteilylaiva MS Camillan myynnistä Karelia Lines -laivayhtiölle.

Karelia Lines haluaa ostaa vuokraamansa MS Camillan. Myynnistä pyritään tekemään sopimus ennen purjehduskauden alkua eli huhtikuun loppuun mennessä. Mahdollisesta kauppahinnasta ei ole vielä kerrottu.

MS Carelian vuokrannut Saimaa Travel jatkaa kolmen vuoden mittaista vuokrasopimustaan Lappeenrannan kaupungin kanssa. Kaupunki ei neuvottele myynnistä muiden kanssa.

Tammikuussa Saimaa Travelin toimitusjohtaja Kirsti Laine kertoi, ettei häntä huolestuta, jos joku muukin olisi kiinnostunut MS Carelian ostamisesta. Risteily-yrittämisessä on omat haasteensa.

– Kyllä tuohon laivaan mahtuisi enemmänkin. Meillä on tietysti haasteena myöskin tuo Saimaan kanava ja köydet potkurissa ja kaikki tällaiset asiat. Meitä pohdituttaa, että meidän liikenne saattaa pysähtyä siitä, että saadaan köysi laivan potkuriin, Laine pohdiskeli.

Lappeenranta on asettanut risteililyalustensa myynnin ehdoksi sen, että laivat säilyvät Lappeenrannassa. Nyt toiseen risteilyalukseen liittyvä tavoite on jo lähellä toteutumista.

Camilla risteilee Saimaalla ja Saimaan kanavalla, ja Carelia puolestaan Viipurissa.

Lue seuraavaksi