Työpaikka, kulttuuri, koulutus vai perhe – Mikä tekee asuinpaikastasi elämisen arvoisen? Kerro meille

Teemme juttua asuinpaikan merkityksestä ja haluamme kuulla sinun kokemuksesi.

asuminen
Nainen kävelee Töölönlahden rantatiellä.
Ihmiset valitsevat asuinpaikkansa erilaisilla perusteilla. Joku haluaa ympärilleen metsää, toiselle on tärkeää, että kaikki palvelut ovat lähellä. Eila Haikarainen / Yle

Jäitkö sattumalta asumaan paikkakunnalle, josta sait töitä vai veikö puoliso mennessään? Asuinpaikkaa valittaessa joutuu huomioimaan useita seikkoja ja tekemään kompromisseja.

Toinen haluaa jäädä asumaan lähelle perhettä ja tukiverkostoa, toiselle lapsuuden maisemista lähteminen voi olla tarpeellinen irtiotto.

Monilla aloilla parhaat työllistymismahdollisuudet ovat isoissa kaupungeissa, jolloin taloudellinen turva ja uralla eteneminen voivat painaa vaakakupissa asuinpaikkakuntaa valittaessa.

Toisaalta maaseudun ja pienempien kaupunkien halvemmat asumiskustannukset voivat houkutella. Maaseudun rauha tai hiljaiset kadut eivät kuitenkaan sovi kaikille, jolloin ympärille kaivataan kulttuuria ja vilkasta kaupunkielämää.

Teemme juttua asuinpaikkakunnan valitsemisesta. Haluaisimme tietää, millaisia tunteita asuinpaikkasi herättää, ja miksi asetuit juuri sinne asumaan.

Jaa kokemuksesi täyttämällä alla oleva lomake.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.