Hyppää sisältöön

Raippaluodon sillan kupeeseen halutaan elämää – yrittäjä visioi ympärivuotista leirintäaluetta

Mustasaaren kunta on ollut yhteydessä yrittäjiin, jotka haluaisivat kehittää Fjärdskärin levähdysaluetta.

Fjärdskärin levähdyspaikalla toimi vuosia sitten monipuolinen kioski. Kuva: Merja Siirilä / YLE

Mustasaari haluaa herätellä henkiin Raippaluodon sillan kupeeseessa olevaa levähdysaluetta. Kunta on ollut yhteydessä useisiin yrittäjiin, jotka olisivat kiinnostuneita kehittämään Fjärdskärin levähdyspaikkaa.

Yksi kiinnostuneista on saaristoristeilyjä järjestävä Qvarken Boat Charter. Yritys on pohtinut veneilytoiminnan laajentamista ja esimerkiksi ympärivuotisen leirintäalueen pitämistä levähdyspaikalla. Tällä hetkellä alue suljetaan syksyllä ja se avataan vasta myöhään keväällä. Maa-alueen omistaa Ely-keskus.

– Toivotaan, että kunta saa alueen. On paljon mahdollisuuksia kehittää aluetta niin, että se houkuttelee ihmisiä paremmin. Sinne voisi esimerkiksi vetää sähköt matkailuautoja varten, jos paikan voisi pitää auki talvellakin, sanoo Qvarken Boat Charterin yrittäjä Stig-Erik Herrgård.

Mustasaaren kunta aikoo neuvotella alueen ostosta Ely-keskuksen kanssa mahdollisesti vielä ennen kesää, mutta viimeistään syksyllä. On myös mahdollista, että Mustasaari päätyy vuokraamaan maan. Kunta haluaa levähdyspaikalle aktiivisen toimijan, joka toisi eloa alueelle ja pitäisi paikat siistinä.

– Läsnäolo alueella parantaisi sen ulkonäköä. Levähdyspaikka oli suosittu Raippaluodon sillan valmistumisen aikoihin. Sen jälkeen se on päässyt ränsistymään, toteaa Mustasaaren kunnanjohtaja Rurik Ahlberg.

Fjärdskärin levähdysalueella on tällä hetkellä pieni uimaranta, laituri ja grillikatos. Sillan toisessa päässä toimii ravintola ja viime vuonna avattu Merten talo.

.
.