1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Brexit

F-Secure: Oikeistoryhmät yrittävät vahvistaa Brexit-puolta – Twitter tulvillaan vaikuttamisviestejä

Brexitiä tukevat vaikuttajat ovat saaneet suhteettoman paljon twiittijakoja EU-eroa vastustaviin verrattuna.

Brexit
Brexitiä kannattavia mielenosoittajia.
Brexitiä kannattavia mielenosoittajia parlamenttitalon lähistöllä tiistaina 12. maaliskuuta.Nick Harvey / AOP

Twitteristä ja muualta sosiaalisesta mediasta on löytynyt merkkejä maailmanlaajuisesta vaikuttamisyrityksestä Britannian EU-eroa kannattavien tukemiseksi.

Tieto löytyi tietoturvayhtiö F-Securen asiantuntijoiden analysoitua (siirryt toiseen palveluun) liki 24 miljoonaa twiittiä. Twiitit valikoitiin tutkittavaksi sen perusteella, että niissä mainittiin sana Brexit.

Analysoinnin perusteella asiantuntijat kertovat useiden Ison-Britannian ulkopuolelle rekisteröityjen, vahvasti oikeistolaisten Twitter-tilien haltijoiden yrittäneen tukea ja vahvistaa Brexitin kannalla olevia.

– Tutkimuksemme osoittaa ainakin sen, että verkossa on meneillään globaali vaikuttamisyritys, joka tukee Brexitiä kannattavan puolen sanomaa, kertoo F-Securen vanhempi tutkija Andy Patel yhtiön tiedotteessa.

F-Secure kertoo saaneensa todisteita muun muassa siitä, että kaksi suosituinta eroa kannattavaa Twitter-vaikuttajaa on saanut suhteettomasti enemmän twiitti-jakoja verrattuna ero vastustaviin vaikuttajiin. Lisäksi keskusteluihin ja jakoihin on osallistunut useita Ison-Britannian ulkopuolisia käyttäjätilejä.

Aineisto sisälsi noin 24 miljoonaa twiittiä noin 1,65 miljoonalta tililtä.

Koko tutkimus löytyy F-Securen News trom the Labs (siirryt toiseen palveluun) -blogista (englanniksi).

Lue myös: Brittiparlamentti torjui sopimuksettoman EU-eron

Lue seuraavaksi