Jopa sadan lapsen ja useiden muiden pelätään jääneen romahtaneen talon alle Nigeriassa

Talossa sijaitsi koulu, jossa oli paikallisten mukaan noin sata oppilasta.

Nigeria
Lasta pelastetaan romahtaneen talon raunioista.
Jopa sadan lapsen ja lukuisten aikuisten pelätään jääneen loukkuun romahtaneen talon alle Lagosissa, Nigeriassa.Temilade Adelaja / Reuters / Lehtikuva

Jopa sadan lapsen ja lukuisten aikuisten pelätään jääneen loukkuun romahtaneen kerrostalon raunioihin. Joukossa on paljon lapsia, sillä rakennuksessa sijaitsi koulu.

Tietoa kuolonuhreista ei heti ollut.

Uutistoimisto Reutersin toimittaja näki, kuinka raunioista nostettiin yksi lapsi. Hän oli pölyn peitossa, mutta vaikutti fyysisesti vahingoittumattomalta. Yleisö hurrasi, kun esiin nostettiin myös toinen lapsi.

Reutersin mukaan paikalliset kertovat, että raunioista on pelastettu kahdeksan lasta. Uutistoimisto AP:n tuorein uutinen puhuu jo paristakymmenstä pelastetusta lapsesta.

AP:n mukaan raunioista kannettiin yleisön hurratessa yksi pölyn peittämä lapsi. Toinen lapsi vedettiin raunioista ja nostettiin pelastajan olalle. Lapsi oli veltto.

Paikallisten asukkaiden mukaan koulussa oli noin sata oppilasta.

Pelastuslaitoksen edustaja Ibrahim Farinloye kertoi uutistoimisto Reutersille, että yksityiskoulu sijaitsi kolmikerroksisen rakennuksen ylimmässä kerroksessa.

Rakennus romahti noin kello 10 paikallista aikaa.

Romahtanut talo sijaitsee Ita-fajin alueella Lagosin saarella. Alue on laguunissa paikassa, jossa Lagos sijaitsi ennen kuin se alkoi laajentua mantereelle.

Huonot materiaalit aiheuttavat romahduksia

Rakennuksen romahtaminen ei ole Nigeriassa mitenkään harvinaista. Syynä ovat huonolaatuiset rakennusmateriaalit ja löysä valvonta.

Vuonna 2016 yli sata ihmistä kuoli, kun kirkko romahti Nigerian kaakkoisosissa. Samana vuonna Lagosissa romahti rakenteilla ollut talo. Turmassa kuoli 30 ihmistä.

Lagosissa asuu noin 20 miljoonaa ihmistä.

Lähteet: Reuters, AP