1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Ilmastolakko ei ole hyväksyttävä syy poissaololle Imatran ja Lappeenrannan lukioissa

Osa Etelä-Karjalan lukiosta edellyttää nuorten tulevan perjantaina kouluun normaalin aikataulun mukaan.

Lyhyet
15-vuotias ruotsalainen Greta Thunberg pitelee kylttiä, jossa lukee "koululakko ilmaston puolesta". Hän istuu Ruotsin parlamenttitalon edessä perjantaisin, kunnes maa noudattaa Pariisin sopimuksen mukaista ilmastopolitiikkaa.
15-vuotias ruotsalainen Greta Thunberg pitelee kylttiä, jossa lukee "koululakko ilmaston puolesta". Hän istuu Ruotsin parlamenttitalon edessä perjantaisin, kunnes maa noudattaa Pariisin sopimuksen mukaista ilmastopolitiikkaa.Hanna Franzen / EPA

Imatran ja Lappeenrannan lukiossa rehtorit eivät kannata nuorten osallistumista perjantain ilmastolakkoon. Ilmastolakko on tämän viikon perjantaiksi järjestetty maailmanlaajuinen koululakko ilmastotoimien puolesta.

Idean takana on ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg, joka on innoittanut koululaisia ilmastolakkoihin ympäri maailmaa. Suomessa yli 1200 akateemisen tutkimusyhteisön jäsentä on allekirjoittanut lakkoon osallistuville koululaisille ja opiskelijoille tukikirjeen.

Suomen Lukiolaisten Liitto on kannustaa nuoria osallistumaan ilmastolakkoon. Imatran ja Lappeenrannan lukioissa lakkoon osallistuminen ei ole hyväksyttävä poissaolon syy.

Savitaipaleen lukiossa rehtori Petri Kyyrä on eri linjalla.

– Jos nuori haluaa osoittaa yhteiskunnallista aktiivisuutta osallistumalla ilmastoaiheiseen mielenilmaukseen, niin se on hieno asia, Kyyrä sanoo.

Lue seuraavaksi