1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Museokadun remontti alkaa – katu suljetaan jalankulkijoilta

Jalankulkuväylä Kirjastokadulta kirjastolle pyritään pitämään käytössä remontin ajan.

Kuopio
Kuopion museo paria viikkoa ennen kuin se sulkeutuu peruskorjauksen vuoksi.
Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennustyöt alkoivat syksyllä. Museo ja kirjasto yhdistyvät ”Tiedon ja tarinoiden taloksi”, joka avataan yleisölle kesällä 2021.Marianne Mattila / Yle

Museokadun remontointityöt alkavat tällä viikolla, Kuopion kaupunki tiedottaa. Ne aloitetaan Museokadun ja Kauppakadun risteyksestä vesihuollon saneeraustöillä. Työt jatkuvat kohti Kauppakatua.

Jalankulkijat eivät voi käyttää Museokatua töiden aikana. Jalankulkuväylä Kirjastokadulta kirjastolle pyritään pitämään käytössä saneerauksen ajan. Urakoitsija huolehtii liikennöintiyhteyksistä postikeskukselle sekä asuinkiinteistöjen pysäköintialueille töiden aikana.

Museokadulla saneerataan vesihuolto sekä kadun rakennekerrokset ja pintarakenne. Remontin yhteydessä uusitaan myös kirjastorakennuksen salaojat ja tukimuuri.

Työt valmistuvat heinäkuun alkuun mennessä, jonka jälkeen katu asfaltoidaan. Kadun lopullinen päällyste on graniittilaattapintainen. Lopullisesti kadun pintarakenne valmistuu ensi vuonna.

Töistä aiheutuu pölyhaittaa, melua ja muutoksia liikennejärjestelyihin. Urakoitsija pyrkii kuitenkin Kuopion kaupungin mukaan siihen, että haittoja koituu mahdollisimman vähän.

Lue seuraavaksi