Kevät tuo uusia ravintoloita Jyväskylään – Hovin Baarin paikalle uusi ruokaravintola

Jyväskylän keskustaan on avattu hiljattain uusia ravintoloita ja kevään mittaan niitä avataan lisää.

Jyväskylä
Verso Baari
Hotelli Verso avaa uuden ruokaravintolan Hoviraitin varrelle, entisen Hovin Baarin paikalle.Arvo Vuorela / Yle

Kävelykadun ytimessä entisen Hotelli Jyväshovin legendaarinen ala-baari herää henkiin, kun Hotelli Verson uusi ruokaravintola avaa ovensa toukokuussa.

Verson tarina alkoi keväällä 2016, kun Hotelli Yöpuun yrittäjät Ari Pärnänen ja Katriina Pilppula vuokrasivat entisen Jyväshovin tilat Kauppalaisseuran säätiöltä.

Aluksi keskityttiin hotellitoiminnan vakiinnuttamiseen. Toisessa vaiheessa entisen tanssiravintolan tiloihin avattiin juhla- ja kokoustilat. Nyt on vuorossa tyhjillään olleen Jyväshovin Baarin herättäminen henkiin.

– Tämä on Verson kolmas vaihe, mutta ei viimeinen. Seuraavasta vaiheesta en puhu tässä vaiheessa vielä mitään. Täytyy mennä eteenpäin ja vilkuilla vähän vaan sivuille, kertoo Yöpuu Yhtiön toimitusjohtaja Ari Pärnänen.

Verso Baari laajenee noin 200 neliöllä, ruokaravintolan keittiöä rakennetaan parhaillaan ja työntekijöiden rekrytointi on meneillään.

– Ravintolan ruokatuotteissa emme sitoudu mihinkään maahan. Ainut mitä voin luvata on, että tässä vaiheessa pizzaa ei tulla tarjoamaan. Toista Pöllövaaria ei kuitenkaan tehdä, tähän tulee aivan oma ruokatuote.

Finnkino aloittaa tarjoilunäytökset perjantaina

Tulevana viikonloppuna Finnkino aloittaa baari-näytökset Jyväskeskuksessa. Alkoholijuomia voi perjantaisin ja lauantaisin nauttia K-18 elokuvien iltanäytöksissä.

Baarinäytökset ovat olleet tuttuja jo monissa maissa. Alkoholilainsäädännön uudistus toi leffabaarit myös Suomeen.

Kolmannen kerroksen aulabaarissa voi nauttia alkoholijuomia, vaikka ei näytöksiin menisikään. Myynnissä on olutta, viiniä, kuohuviiniä ja yleisimpiä väkeviä alkoholijuomia.

Salin ovet ovat näytösten aikana auki, jolloin vessassa voi käydä vapaasti tai baarissa hakemassa toisen lasillisen.

Finnkinon anniskelunäytöksiä on järjestetty aiemmin Helsingissä ja Lahdessa. Nyt näytökisiä on tarjolla viikonloppuisin myös Jyväskylässä, Turussa, Tampereella, Espoossa ja Kuopiossa.

Finnkino Fantasia
Finnkinon leffabaari sijaitsee Jyväskeskuksen kolmannessa kerroksessa.Arvo Vuorela / Yle

Jyväskeskuksessa avautuu pian myös Jyväskylän toinen Haiku Sushi –ravintola. Ensimmäinen ravintola toimii kauppakeskus Sepässä.

Ravintolaan tulee noin 60 asiakaspaikkaa. Emily Wun lupaa ravintolan aukeavan maaliskuussa ja siihen haetaan parhaillaan yrittäjää.

Ravintola Haiku Sushi
Haiku Sushi avataan Cafe Elosen alle Jyväskeskuksessa.Arvo Vuorela / Yle

Torikeskukseen kaksi uutta ravintolaa

Tyhjistä tiloista kärsineeseen Torikeskukseen avautuu lähiaikoina kaksi uutta ravintolaa kävelykaduksi muuttuvan Väinönkadun varteen. Ravintolat tulevat uuden K-marketin naapuriin.

Uusi toimija Jyväskylän ravintolatoiminnassa on pohjoismaiden suurin yökerhoketju Rekom Group Tanskasta. Se avaa keskieurooppalaisen after ski olutravintolan ja yökerhon yhdistelmän entisen ravintola Panzan ja osin lopettaneen Pukumiehen tiloihin.

Heidi's Bier Bariin mahtuu 600 asiakasta ja sen erikoisuuksia ovat lupa tanssia pöydillä ja tirolilaisasuinen henkilökunta. Suomen ravintoloista lähimpänä Heidin konseptia on suomalaissaksalainen Rymy-Eetu Helsingissä.

Ravintola Heidi's Bier Bar
Heidi's Bier Bar valtaa Torikeskuksen toisen kerroksen Väinönkadun puoleisen päädyn.Arvo Vuorela / Yle

Torikeskuksen marketin naapuriin avataan myös artesaanipizzeria Pettola Lorenzo. Sen taustalta löytyy Le Qulkurin ja Toivolan Vanhan Pihan Remyn perustaja Aki Kantelinen.

Pizzeria on tarkoitus avata maaliskuussa. Joka päivä auki olevassa ravintolassa on tarjolla lounaita ja illallismenu.

Ravintola Pettola Lorenzo
Pizzeria Pettola Lorenzo sijoittuu Väinönkadun varteen, marketin naapuriin.Arvo Vuorela / Yle

Kauppakadun yläpäässä entisen ravintola Salsa Orkidean paikalla aloitti kuun alussa Karaoke Bar Vibes. Sen omistajat pyörittävät myös Pub & Club Onnia Yliopistonkadun ja Väinönkadun kulmauksessa ja ravintola Unelmaa Kuokkalassa.

Asiakaspaikkoja Vibessä on liki 50 ja kesällä enemmän, jos terassilupa heltiää.