Yksi nainen vapaaksi Kim Jong-namin murhasta, toinen pysyy syytettynä

Kim Jong-unin veljen salamurhasta epäillään myös neljää pohjoiskorealaista, mutta he ovat paenneet Malesiasta. Teosta on vastaamassa enää yksi nainen.

Pohjois-Korea
Malesialaispoliisit saattoivat itkuisen Doan Thi Huongin oikeudesta torstaina.
Malesialaispoliisit saattoivat itkuisen Doan Thi Huongin oikeudesta torstaina.Fazry Ismail / EPA

Pohjois-Korean johtajan veljen murhasta syytetty vietnamilaisnainen ei pääse vapaaksi. Malesian viranomaiset kieltäytyivät torstaina luopumasta Doan Thi Huongin saamista murhasyytteistä.

Samasta rikoksesta syytetty indonesialaisnainen päätettiin vapauttaa alkuviikosta.

Naisia on syytetty Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin veljen Kim Jong-namin murhasta. Hänen kasvoilleen heitettiin hermokaasua Kuala Lumpurin lentokentällä helmikuussa 2017.

Naiset sanovat, että heidät huijattiin salamurhan toteuttamiseen. Indonesialainen Siti Aisyah vapautettiin murhasyytteestä maanantaina.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Doan Thi Huong nyyhkytti uutisen kuullessaan.

– En ole vihainen, että Siti on vapautettu. Jumala tietää, että emme tehneet tätä murhaa, hän sanoi toimittajille AFP:n mukaan.

Aisyahin vapauttamiselle ei kerrottu syytä, mutta Indonesian hallituksen sanotaan puhuneen voimakkaasti hänen vapauttamisensa puolesta.

Syyttäjä Iskandar Ahmad ei uutistoimisto AP:n mukaan kertonut, miksi Doan Thi Huongin syytteestä ei suostuttu luopumaan.

Oikeudenkäynnin jatkoa lykättiin huhtikuun alkuun Huongin terveydentilan vuoksi. Naisen asianajajan mukaan Huong on nukkunut huonosti Aisyahin vapautuksen jälkeen.

Vietnamin suurlähettilään mukaan maa jatkaa yrityksiään vapauttaa Huong.

Kim Jong-namin salamurhasta epäillään myös neljää pohjoiskorealaista, mutta he ovat paenneet maasta.

Huong ja Aisyah sanovat, että he luulivat osallistuvansa tv-pilaan.

Kim Jong-nam oli Kim Jong-ilin vanhin poika. Hän oli asunut ulkomailla vuosia.

Lähteet: AFP, AP