Hyppää sisältöön

Etsi ehdokkaasi Ylen vaalikoneessa – mukana noin 2 200 ehdokasta koko maasta

Vaalikoneen tulossivu on entistä runsaampi.

Kuka on sinun ehdokkaasi? Vaalikone voi tarjota yllätyksiä!
Kuka on sinun ehdokkaasi? Vaalikone voi tarjota yllätyksiä!

Suomi valitsee suuntansa ensi sunnuntain eduskuntavaaleissa. Ennakkoäänestys on ollut ennätyksellisen kiihkeää.

Ylen vaalikone auttaa tutustumaan ehdokkaisiin ja löytämään ne, jotka ajattelevat samaan tapaan kuin äänestäjä itse.

Vaalikoneeseen on vastannut noin 2 200 ehdokasta kaikista Suomen vaalipiireistä, mikä on noin 90 prosenttia kaikista ehdokkaista.

Vaalikoneessa käyttäjä vastaa 30 kysymykseen, minkä jälkeen kone kertoo, ketkä ehdokkaat ovat käyttäjää lähinnä. Väitteistä 25 on valtakunnallisia ja viisi vaalipiirikohtaisia. Väitteiden tekemisestä voit lukea tarkemmin tästä jutusta.

Vaalikone on vanha tuttu, mutta sen ulkoasu on kokonaan muuttunut. Tulossivu on entistä runsaampi. Se kertoo muun muassa, miltä eduskunta näyttäisi, jos jokaisesta vaalipiiristä valittaisiin eduskuntaan vain käyttäjän suosikkeja.

Lisäksi käyttäjä pääsee vertaamaan omia vastauksiaan muiden käyttäjien vastauksiin. Kuitenkaan Vaalikoneeseen annettuja vastauksia ei yhdistetä mihinkään käyttäjää yksilöivään tietoon, kuten ip-osoitteeseen tai Yle-tunnukseen.

Vaalikoneen ominaisuuksista kerrotaan tarkemmin täällä (siirryt toiseen palveluun).

Ehdokkaiden Vaalikoneeseen annettujen vastausten perusteella on tehty myös toinen sovellus, Yle Kioskin Vaalibotti (siirryt toiseen palveluun). Se on suunnattu erityisesti ensi kertaa äänestäville.

Lue lisää:

.
.