Facebookin katkos sai ihmiset vaihtamaan viestintäsovellusta – Telegramille yli 3 miljoonaa uutta käyttäjää vuorokaudessa

Facebook on palaamassa toimintaan, nyt odotetaan palaavatko käyttäjät.

Telegram (Ohjelmisto)
Telegram-ikoni kännykän näytöllä.
Sacha Steinbach / EPA

Poikkeuksellisen pitkäkestoisesta palvelukatkoksesta kärsineen Facebookin toiminta on alkanut normalisoitua. Vajaan vuorokauden kestänyt tekninen ongelma on saatu selätettyä, mutta täysin ilman naarmuja somejätti ei selvinnyt katkoksesta.

Sillä aikaa, kun Facebookin kehittäjät yrittivät saada Messengeriä, WhatsAppia ja Instagramia toimimaan, käyttäjät suuntasivat sovelluskauppaan etsimään toimivaa viestintäsovellusta. Moni päätyi viestintäsalaisuuden nimeen vannovaan Telegramiin.

Viestintäsovellus Telegram kasvatti vuorokauden aikana käyttäjämääräänsä kolmella miljoonalla ihmisellä. Telegramin perustaja ja toimitusjohtaja Pavel Durov kertoi käyttäjämäärän kasvusta omalla Telegram-kanavallaan (siirryt toiseen palveluun).

Telegramilla on noin 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää, joten kolme miljoonaa uutta latausta on merkittävä lisäys, mikäli käyttäjät jäävät palveluun Facebookin palattua eetteriin.

Lue myös:

Analyysi: "Venäjän WhatsAppissa" pilkataan Putinia ja juorutaan hallinnosta – mutta mitä yritys sulkea Telegram merkitsee venäläisille?

Venäjä kielsi suositun viestipalvelu Telegramin – yhtiö ei suostunut päästämään FSB:tä viestien kimppuun

Jutun kommentointimahdollisuus on auki klo 22 saakka. Tervetuloa mukaan.