Wärtsilän yt-neuvottelut päättyivät: työsuhde päättyy 78 henkilöltä

Irtisanomiset kohdistuvat Vaasaan, Turkuun ja Helsinkiin.

Wärtsilä
Wärtsilän logo
Markku Ojala / EPA

Wärtsilän tammikuun lopussa alkaneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen.

Yt-neuvottelujen myötä Suomesta irtisanotaan 78 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä, joista 41 Vaasassa. Lisäksi irtisanomisista 16 kohdistuu Turkuun ja 21 Helsinkiin.

Irtisanomiset koskevat yhtiön mukaan pääasiassa ylempiä toimihenkilöitä sekä toimihenkilöitä. Kokonaismäärästä 26 henkilöä on Marine Business -liiketoiminnoista, 40 Energy business -liiketoiminnoista ja 12 tukitoiminnoista.

– On erittäin ikävää, että joudumme tekemään päätöksiä, joilla on henkilöstövaikutuksia. Maailmantalouden kasvun hidastuessa kilpailukyvyn ylläpitäminen edellyttää myös uudelleenjärjestelyitä, jotka ovat raskaita. Onnistuimme kuitenkin alentamaan alkuperäistä vähennystarvetta muilla toimenpiteillä ja pystyimme rajaamaan Delivery Center Vaasan työntekijät yt-neuvotteluiden ulkopuolelle jo ennen varsinaisten neuvotteluiden alkua. Pidän tärkeänä, että tällä prosessilla ei ollut vaikutusta Vaasaan rakennettavan Smart Technology Hubin suunnitelmiin, sanoo Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki yhtiön tiedotteessa.

Vähennystarpeeksi ilmoitettiin yt-neuvottelujen alkaessa enimmillään 150 työsuhdetta.

Wärtsilä työllisti helmikuun lopussa Suomessa 3939 henkilöä, joista 3044 Vaasassa, 401 Turussa ja 494 Helsingissä.

"Vielä ei ole kenellekään ilmoitettu mitään"

Wärtsilän ylempien toimihenkilöiden vaasalainen pääluottamusmies Ralf Holmlund kuvailee yt-neuvottelujen sujuneen hyvässä hengessä, vaikka ne ovat aina raskaita.

Holmlundin mukaan 78 irtisanottavaa on vähemmän kuin alun perin vähennystarpeeksi arvioitu 150 henkilöä.

– Se on silti edelleen iso määrä ihmisiä, joihin asiat vaikuttavat isosti. Nämä ovat kovia lukuja edelleen, Holmlund sanoo.

Holmlundin mukaan nyt on saatu luvut, mutta ihmiset odottavat edelleen tietoa siitä, kehen vähennykset kohdistuvat.

– Vielä ei ole kenellekään ilmoitettu mitään. Odottaminen jatkuu ensi viikkoon ainakin.